Veszélyes bűnözőket szabadíthat Ukrajnára Nagyija Szavcsenko

Változtatásokhoz ragaszkodik az úgynevezett Szavcsenko törvényében foglaltakkal kapcsolatban Vagyim Trojan, az Ukrán Nemzeti Rendőrség első elnökhelyettese – tették közzé a belügyminisztérium hivatalos honlapján.

„Ukrajnában ennek a törvénynek az értelmében mára 9000 elítélt került szabadlábra. Közülük jelenleg súlyos és különösen súlyos bűncselekmények elkövetéséért 700 személy van őrizetben, és 300 személyt tartóztattak le a hatóságok. Két év leforgása alatt legalább 50 ezer elítélt szabadlábra helyezése várható.” – jegyezte meg Vagyim Trojan.

Ebből a statisztikából kiindulva az Ukrán Nemzeti Rendőrség helyettes vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvényben módosításokat kell véghezvinni – írja a Korrespondent.net.

„Minél több fegyenc kerül szabadlábra, annál hamarabb kerülünk szembe egy olyan hadsereggel, akikkel szintén harcra fog kényszerülni Ukrajna.” – összegezte véleményét Vagyim Trojan.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Nagyija Szavcsenko, Ukrajna, ukrajnai hírek, börtön, bűnözők, emberi jogok, törvényForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »