Veszélyes anyag Sárosfán: Nyolcan kerültek kórházba. A hatóságok veszélyzónát alakítottak ki (Frissítve)

Veszélyes anyag Sárosfán: Nyolcan kerültek kórházba. A hatóságok veszélyzónát alakítottak ki (Frissítve)

Sárosfán vélhetően veszélyes anyag szabadulhatott el, amely miatt legalább nyolcan kórházba kerültek – az első jelentések három emberről szóltak. A z esetre az épülő R7-es gyorsforgalmi útnál került sor.

FRISSÍTVE – 17:55 – Az Országos Tűzoltóság hivatalos közlése szerint a korábbi négyről már tizenhatra emelkedett az ellátásra szorulók száma.

A TASR hírügynökség közlése szerint a Tűzoltóság Nagyszombati Kerületi Igazgatóságának szóvivője úgy nyilatkozott, „Sárosfa mellett veszélyzónát alakítottak ki, nyolc személyt dekontamináltak és kórházba szállítottak”.

Dekontamináció során szerint fertőtlenítik a betegek testét, ruháikat eltávolítják, hogy véetlenül se legyenek kitéve a veszélyes anyag hatásainak.

Hírdetés

A tűzoltósági szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, mivel állnak szemben a mentőegységek. Érsek árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter is a helyszínre tart.

A helyszínen ott van a tűzoltóság evakuációs busza, a hatóságok próbálják kideríteni, milyen veszélyes anyagról van szó. A Nový Čas bulvárlap értesülései szerint a kórházba szállított betegek tünetei között az ájulás és orrvérzés mellett a véres széklet is szerepelt.

Az R7-es gyorsforgalmi út érintett szakaszát Sársorsfa és Macháza között építik, mindössze pár száz méterre a lakott területtől. A rendőrség egy korábban felmerült gyanú miatt jelenleg is nyomoz az R7-es építése kapcsán, mert állítólag szennyezett földet és illegálisan bányászott kavicsot használtak fel a munkák során.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »