Veszélyes antifasisztákat köröz a német rendőrség

Az ominózus július 8-ai hamburgi G20 találkozón történt zavargások kirobbantóit keresik.

Jó félév kellett a Bundespolizei-nak, hogy végre tegyen valamit az antifasiszta csürhe ellen. Mint ismert, júliusban a G20 találkozón elszabadult a pokol. A szélsőbalosok százai ostromolták a belvárost.

Amikor a csúcsvezetők találkozója megkezdődött Hamburgban, tűzbe borították az utcákat. Szinte az egész várost blokád alá vették a tüntetők, lezárva a legfontosabb utcákat, hidakat és kereszteződéseket.

A tüntetők több helyen barikádokat emeltek a kereszteződésekben lángoló kukákból és deszkákból.

196 rendőr megsebesült, súlyos sérült nem volt közöttük. A csúcstalálkozó elleni tüntetések szervezői szerint soraikban 14 ember szenvedett kórházi kezelést igénylő sérüléseket. Hárman súlyos állapotban voltak.

Hírdetés

A Bild című napi lap információi szerint 6000 tüntető vonult utcára.

A csúcstalálkozó biztosítására mintegy20 ezer rendőrt vontak össze Hamburgbanmás német tartományokból és külföldről. A német egységek munkáját osztrák rendőrök mellett hollandok is támogatják, de a súlyos zavargások miatt pénteken további erősítést kértek. Így újabb századokat vezényeltek az észak-németországi nagyvárosba a többi között Baden-Württemberg és Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományból.

A rendőrség végre megmozdult

A német rendőrség újabb videókat és képeket tett közzé a hivatalos honlapon. A súlyos zavargások után fél évvel embervadászatba kezdtek. Több mint 100 felvételt osztanak meg majd a közeljövőben és elmondták, hogy vizsgálódnak az üggyel kapcsolatban.

UltraInfo


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »