Veszélyes a dél-olaszországi kikötők megnyitása

Veszélyes a dél-olaszországi kikötők megnyitása

Az olasz kabinet döntése kizárólag az embercsempészeknek jó, hiszen meghívásként értelmezhető azok számára, akik az Európába indulást fontolgatják, nem sajnálnak dollár ezreket fizetni az embercsempészeknek.

A magyar kormĂĄny aggodalomra okot adĂłnak ĂŠs veszĂŠlyesnek tartja az olasz kabinet dĂśntĂŠsĂŠt a dĂŠl-olaszorszĂĄgi kikĂśtők illegĂĄlis migrĂĄnsok előtti megnyitĂĄsĂĄrĂłl – nyilatkozta SzijjĂĄrtĂł PĂŠter kĂźlgazdasĂĄgi ĂŠs kĂźlĂźgyminiszter kedden az MTI-nek.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: éppen elég bevándorló jutott be eddig Európába illegálisan, nem szabadna többet beengedni belőlük, a határokat meg kell védeni.
   
A magyar kormĂĄny volt az első, amelyik bebizonyĂ­totta, hogy igenis meg lehet ĂĄllĂ­tani a bevĂĄndorlĂĄsi hullĂĄmokat a szĂĄrazfĂśldi Ăştvonalakon, ĂŠs az előző olasz kormĂĄny – Matteo Salvinivel a soraiban – volt az első, amelyik bebizonyĂ­totta, hogy ez a tengeri Ăştvonalon is lehetsĂŠges – idĂŠzte fel a miniszter, aki emiatt ĂłriĂĄsi visszalĂŠpĂŠsnek tartja a jelenlegi olasz kormĂĄny eljĂĄrĂĄsĂĄt.
   
A miniszter rĂĄmutatott: veszĂŠlyes a kikĂśtők megnyitĂĄsa, hiszen ez ĂĄltalĂĄban csak az első lĂŠpĂŠs, a mĂĄsodik nyilvĂĄnvalĂłan az lesz, hogy a kĂśtelező letelepĂ­tĂŠsi kvĂłtĂĄt kezdik el “erőltetni” Ăşjra.
   
“Mi vilĂĄgossĂĄ tettĂźk, hogy nem engedĂźnk semmifĂŠle zsarolĂĄsnak: sem a Soros-fĂŠle NGO-k, sem esetleg nyugat-eurĂłpai kormĂĄnyok, sem BrĂźsszel zsarolĂĄsĂĄnak. Mi nem fogjuk alkalmazni a kĂśtelező letelepĂ­tĂŠsi kvĂłtĂĄt, ĂŠs ahogy eddig is megtettĂźnk mindent annak megakadĂĄlyozĂĄsĂĄra, Ă­gy fogunk tenni a jĂśvőben is” – szĂśgezte le SzijjĂĄrtĂł PĂŠter.
   
RĂĄmutatott, MagyarorszĂĄgon az emberek mĂĄr tĂśbbszĂśrĂśsen dĂśntĂśttek: nem akarnak illegĂĄlis bevĂĄndorlĂłkat a hazĂĄjukban. EzĂŠrt mi, ellentĂŠtben a mostani olasz kormĂĄnnyal, megvĂŠdjĂźk a hatĂĄrunkat ĂŠs nem engedĂźnk ide illegĂĄlis bevĂĄndorlĂłkat – jelentette ki.
   
A külügyminiszter megjegyezte: az olasz kabinet döntése kizárólag az embercsempészeknek jó, hiszen meghívásként értelmezhető azok számára, akik az Európába indulást fontolgatják, nem sajnálnak dollár ezreket fizetni az embercsempészeknek, és vállalják az akár életveszélyt is jelentő utat a Földközi-tengeren.

Hírdetés

 

MigrĂĄnsszĂĄllĂ­tĂł hajĂł SzicĂ­lia partjainĂĄl
archĂ­v

   
Luigi Di Maio olasz kĂźlĂźgyminiszter, a kormĂĄnypĂĄrt Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője hĂŠtfő este kiadott kĂśzlemĂŠnyĂŠben elutasĂ­totta a magyar kormĂĄny fenntartĂĄsait RĂłma migrĂĄciĂłs dĂśntĂŠseiről, ĂŠs Ăşgy vĂŠlekedett, “OlaszorszĂĄg ĂŠvek Ăłta (migrĂĄciĂłs) vĂŠszhelyzetben ĂŠl, amelyet elsősorban olyan eurĂłpai partnerek kĂśzĂśnye is okoz, mint MagyarorszĂĄgĂŠ”.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »