Veszélyben Magyarország nemzetközi jó híre!

Áder János és a Kormány véleménye egymással szemben áll!
A reális zöldek véleményének nem ad hírértéket a közszolgálati médiaszolgáltató.

Kossuth Rádió, 2019.03.01. műsorszolgáltatása beszámolt Áder János Köztársasági elnök kassai találkozón való részvételéről, majd Szijjártó Péter miniszter úrnak adott megszólalási lehetőséget a Szerkesztő.
A hír műsorszolgáltatásukban mind két közszereplő véleményének hír értéket adtak. Ez természetesen teljesen helyénvaló, ez nem része az észrevételemnek.

Hírdetés

Észrevételemmel arra kívánom felhívni a figyelmüket, hogy Áder János köztársasági elnök véleménye a klímaváltozásról és migrációról és a Kormány véleménye homlokegyenest egymástól eltérő!
2018. december 12-én az Alsóházban miután vége lett az ellenzék abnormális viselkedésének, a rend helyreállt, az ellenzéki képviselők éghajlatváltozásról szóló indítványáról a vitát a kormányoldal lefolytatta. Ellenzéki képviselők és Áder János jelenléte nélkül. Áder János 12-én délelőtt megjelent a T. Házban, kora délután bement az Alsóházban lévő páholyába, a kormányoldali tapssal köszöntötték, az ellenzék nem hagyta abba abnormális viselkedését, az Államelnök távozott az Országház épületéből.
Sor került plenáris ülés utolsó napirendi pontja tárgyalására, az éghajlatváltozásról szóló ellenzéki indítvány tárgyalására.
A Kormány képviseletében Szijjártó miniszter úr szólalt meg december 12-én.
Szijjártó miniszter úr által a Kormány képviseletében mondta:
„Az iparosodás előtti korszakhoz képest napjainkra 0,12 Celsius-fokkal nőtt az átlaghőmérséklet.”
Én teszem hozzá: Ez gyakorlatilag a hibahatáron belüli érték!
Szijjártó miniszter úr vélekedése a klímaváltozás és a migráció kapcsolatáról:
Tisztelt Képviselőtársaim! Azonban azt világossá kell tennünk, hogy a lakóhelyüket éghajlati okok miatt elhagyó személyek nem menekültek. A genfi egyezmény értelmében ugyanis az minősül menekültnek, akinek a nemzeti, faji, vallási vagy meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása miatt, vagy politikai meggyőződése következtében hazájában üldöztetésnek vagy annak megalapozott veszélyének van kitéve.

Juhos László, reális zöldek elnöke


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »