Veszélyben a sürgősségi betegellátás Vágsellyén

Mielőbbi hatékony megoldást sürgetnek a vágsellyei képviselők, hogy zavartalanul működhessen tovább a sürgősségi osztály. Nem egyszer fordult elő ugyanis az utóbbi időben, hogy csak az egészségügyi nővér volt a rendelőben, emiatt a betegeknek a nyitrai vagy az érsekújvári ügyeletre kellett menniük.

A sürgősségi osztályon dolgozó tizenkét orvos arra panaszkodott, hogy túlterheltek, ezért követelik, hogy a többi általános orvos is vállaljon ügyeletet. A Nyitra megyei önkormányzat hétfői ülésén szó volt arról, hogy a nyugdíjas orvosok számára nem tehetik kötelezővé, hogy éjszakai ügyeletet vállaljanak. Jozef Belický megyei képviselő, Vágsellye polgármestere elfogadhatatlannak tartja, hogy az orvosok az egészségi állapotukra, vagy a korukra hivatkozva utasítsák el az ügyeletet. A képviselők egy része Ľubomír Ševčíket, a megye főorvosát kritizálja, aki csak azokat az orvosokat osztja be, akik önként vállalnak ügyeletet. Annak a lehetőségét, hogy orvos híján megszűnik a sürgősségi osztály, Ševčík is megerősítette. Róbert Andráši vágsellyei megyei képviselő elmondta, már egy ideje szorgalmazzák, hogy a megye egészségügyi bizottsága kihelyezett ülést tartson Vágsellyén. Az ülésen részt venne a járási székhely rendelőintézetének vezetése, illetve az érintett orvosok. 

Hírdetés

A Nyitrai kerületben jelenleg a szükségesnél kétszázötvennel kevesebb orvos dolgozik. A vágsellyei önkormányzati ülésen már több alkalommal elhangzott, hogy túl kevés a fiatal, pályakezdő orvos, és ez idővel nagyon komoly gondot okozhat a régióban. (TASR, szaz)

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »