Veszélyben a kereszténység, egyre több a gyűlöletbűncselekmény az egykor szebb napokat megélt Németországban

A rendőrségi statisztikák szerint sok embert kifejezetten azért támadtak meg, mert keresztény, és sok esetben meg is ölték az áldozatokat. A keresztény szimbólumok és kegyhelyek is megszenvedték az újfajta gyűlöletet, gyakorivá váltak a templomgyújtogatások és a rongálások. Egy év alatt közel negyedével nőtt a keresztényellenes támadások száma, és egyelőre 2018 sem ígér szebb képet – írja a Breitbart.

A statisztikából az is kiderült, hogy sok esetben idegen betolakodók is érintettek voltak a támadásokban – muszlimok az elkövetők oldalán, míg a keresztények az áldozatok között szerepeltek. Egy ilyen eset miatt kezdte el a rendőrség külön kategóriába sorolni a keresztényellenes bűncselekményeket: egy kikeresztelkedett afgánt múlt májusban új hite miatt gyilkolt meg egy muszlim vallású, afgán kontinensfoglaló társa.

Hírdetés

Ansgar Heveling, a belügyminisztérium egyik szóvivője a statisztikák láttán arra szólította fel Angela Merkelt és a CDU-t, hogy hasonló módon büntesse a keresztényellenes bűncselekmények elkövetőit, mint az antiszemitizmussal összefüggő esetek bűnözőit.

A jelentés kapcsán többen is amiatt aggódnak, hogy a muszlim élősködők nem csak nem akarnak beilleszkedni a nyugati kultúrába, hanem még el is nyomnák azt. Berthold Löffler politikatudományi professzor szerint az túl nagy kérés lenne, hogy behatolók vegyék át a mi értékrendszerünket, az viszont igenis elvárható, hogy tolerálják az övékétől eltérő kultúrát, még ha az nagyon is különbözik a számukra megszokottól.

A probléma azonban nemcsak Németországra jellemző: Franciaországban például 2008 óta 245 százalékkal nőtt a szándékosan keresztények ellen elkövetett bűncselekmények száma – miközben a muszlimokkal szembeni támadások száma csökkent. Itt elsősorban a templomok vannak veszélyben, 90 százalékkal nőtt a gyújtogatások, a rongálások, a graffitizések, illetve a papokat, egyházi iskolákat érő fenyegetések és sértések száma.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »