Vesszen Trianon! – molinóval takarták le a Szabadság téren lévő Szovjet emlékművet

 

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagjai molinóval takarták le a Szabadság téren lévő Szovjet emlékművet, véleményük szerint az obeliszknek nincs helye a Belváros szívében. Rendőri igazoltatás lett az akció vége.

Trianon 96. évfordulója alkalmából a Jobbik Belvárosi Ifjúsági Tagozata választ vár a magyar kormánytól, hogy a Szabadság téren lévő Szovjet obeliszk miért állhat még mindig a Belváros szívében. Miért nem szállítják el onnan? Helyére mikor kerülhet vissza az irredenta szobrok és az Ereklyés Országzászló?

Hírdetés

 1921. január 16-án több mint nyolcvanezer ember szorongott a Szabadság téren megtartott szentmisén, amely után felavatták az úgynevezett irredenta szobrokat. Majd 1928-ban felavatták az ereklyés országzászlót, amely félárbocon hirdette a magyar nemzet fájdalmát elveszett országrészei miatt.

A zászló a II. világháború során megsérült, maradék részeit a szovjet emlékmű építésekor lebontották. Így a mai napig a Szabadság téren a magyar népet megnyomorító szovjet megszállás emlékműve állhat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »