Vérszomjas könyvelő – Magazin ajánló

Vérszomjas könyvelő – Magazin ajánló

A Cosa Nostra jövője a főnökök főnöke halála után. Király Gábor-interjú. Tragikomikus politikai adok-kapok Nagyorosziban. A Pokémon-őrület háttere. Szombaton Magazin!

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Magyar Nemzet Magazin – keresse minden hétvégén az újságárusoknál!

Július közepén meghalt Bernardo Provenzano, a Cosa Nostra utóbbi éveket börtönben töltő keresztapája. A bűnszervezet azonban köszöni, jól van, és kiválóan alkalmazkodik a változó viszonyokhoz. De hogyan képzeljük el az olasz maffiát ma? Megvan-e még benne a filmekből megismert „romantika”?

Híresen munkamániás, lenyűgözően tudatos – egyszóval profi. Király Gábor egy időben napi két edzés mellett tíz-tizenkét órát töltött saját utánpótlás-egyesülete menedzselésével. Mára leadott néhány feladatot, de maximalizmusa mit sem változott: egy megye egyes csapattal vívott kupameccsre pontosan úgy készül, mint korábban a Chelsea elleni BL-rangadóra. Interjú.

A kétezer-egyszáz lelkes Nógrád megyei Nagyoroszi a névtelen levelek és a mások nevében tett feljelentések falva. Egy hely, ahol a polgármestert Rákosi Mátyáshoz hasonlították, az elöljáró szerint viszont a mocskot terjesztő „szennyoldalnak” kellene elhagynia a falut. És vita vitát szül. Bíróságra hárult még annak eldöntése is, hogy egy testületi ülésen valóban férfiúi nemi szervnek nevezték-e a polgármestert. Egy átutazó szemével nézve nincs is semmi vonzó Nagyorosziban, pedig itt található a föld egyetlen „hőszigetelt közkerítése”.

A (puccsért) felelősök nagy árat fognak fizetni árulásukért! – így reagált a török államfő, Recep Tayyip Erdogan a múlt szombati államcsínyre, és rögtön elrendelte több ezer katona, bíró és tanár elbocsátását vagy letartóztatását. De ki is ez a férfi, akinek személye nemcsak országa népét, hanem az egész világot megosztja? Portré.

Hogyan válhatott fogalommá már a kezdet kezdetén az állami terror atyja, aki a szovjet politikai rendőrség megszervezésével a Gestapóhoz is ötletet adott, az intézmény mai változata pedig Putyin hatalomra kerülésével az egész orosz államot az irányítása alá vonta? Egyáltalán, hogy lesz egy lengyel katolikus nemesúrfiból, Felekből Feliksz Edmundovics? Dzerzsinszkij legújabb életrajza számos érdekességre derít fényt.

Alig két hete vált Japánban és Amerikában – majd kicsit később a világ más részein is – elérhetővé, máris történelmet írt a Pokémon Go nevű mobiltelefonos játék. Soha ekkora érdeklődés nem kísérte ugyanis egyetlen szoftver bevezetését sem, a letöltések száma minden rekordot megdönt. Emberek tízmilliói támolyognak zombiként, telefonjuk képernyőjére meredve az utcákon, parkokban, és fittyet hánynak a közelítő autókra, emberekre. Futó divatjeleneség ez az egész, vagy a civilizáció végül tényleg megérett a pusztulásra?


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »