Verselő Kárpát-medence: indul az online szavalóverseny

Verselő Kárpát-medence: indul az online szavalóverseny

Kulturális rendezvények, vers-és szavalóversenyek maradtak el a koronavírus járvány miatt Kárpát-medence szerte. A Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai most egy online összefogásra hívják fel a Kárpát-medence fiataljait és szervezik meg a Verselő Kárpát-medence online szavalóversenyt a költészet napjának apropóján.

A Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai online szavalóversenyt hirdetnek a Magyar Költészet Napja (április 11.) alkalmából magyar óvodás és iskolás gyermekek részére. Nevezni magyar költők verseivel vagy versrészleteivel lehet, három korcsoportban. Az első kategóriába az 5-8 évesek, vagyis az óvodás, kisiskolás korosztály nevezhet. A második kategóriába a 9-13 évesek, míg a harmadik csoportba a 14-18 évesek tartoznak.

Az elkészült, legtöbb 3 perces, fekvő tájolású videókat (nem linkeket) az alábbi módok egyikén kérik eljuttatni a [email protected] e-mail címre:

– feltöltés Google Drive-ra, majd megosztás a fenti e-mail címmel;

Hírdetés

– elküldés az ingyenes WeTransfer című oldal segítségével (max. 2 GB);

– elküldés az ingyenes Mammutmail című oldal segítségével (max. 400 Mb)

A videók elküldését követően kérik a résztvevőket, töltsék ki EZT az adatlapot.

A szakmai zsűri korosztályonként bírálja el a pályázatokat. Figyelembe veszik a kép- és hangminőséget, az előadás eredetiségét és ötletességét, valamint az előadásmódot. A kategóriák első három helyezettje jutalomban részesül. Minden pályázó névre szóló emléklapot kap majd. Az eredményhirdetésre 2020. április 18-án kerül sor.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »