Veronika Remišová: A koalíció elfogadta a jövő évi költségvetést, az összes javaslatunkat leszavazták

A kormánykoalíció elfogadta a parlamentben a jövő évi költségvetést. Az összes javaslatunkat hagyományosan leszavazták. A költségvetéssel nem vagyunk elégedettek. A gazdaságnak jól megy, az állam az emberek és cégel által befizetett adóból több száz millió euróval többet tervez felvenni, mint idén. Ennek ellenére több száz millió eurót kér kölcsön a kormány és növeli Szlovákia eladósodottságát. A kormány továbbra is sokat költ saját működtetésére, de nem oldja meg az ország jóval fontosabb problémáit.

Maga a pénzügyminiszter mondta pár napja, hogy Szlovákia legnagyobb problémája a hatalmas regionális különbségek. A helyzet javulásához biztosan hozzájárulna a jobb infrastruktúra, a szakemberek már régóta figyelmeztetnek például az első osztályú utakra. A települések körgyűrűi és a lassú szakaszok megszüntetése viszonyleg kevés pénzért, de rövid idő alatt lényegesen javíthatja a közlekedést a szegényebb régiókban.

Az első osztályú utakra fordított beruházások a jövő évi állami költségvetésben 63-ról 3 millió euróra csökkennek és az utak karbantartására szánt, elégtelen mennyiségű források azonos mértékben 2020-ig vannak betervezve. A kormánykoalíció egyáltalán nem tervezi néhány útszakasz, híd rossz helyzetének megoldását (…)

Hírdetés

Az oktatás területén üdvözlöm a kutatásra és tudományra szánt támogatás növelését és a tanári asszisztensekre fordított forrásokat. Már régóta figyelmeztetünk a túlárazott stadionra, amelyet egy, a kormánykoalíció hátterében álló oligarcha épít, de az állam az oktatásügyi minisztérium költségvetésében 63 millió eurót különített el rá.

Veronika Remišová Facebook bejegyzése


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »