Vérlázító: Fabiny „püspök” az Európát tönkretevő migránsokkal vállal közösséget

Emlékszem, bizonyos Karsai Lászlótól 1993-ban „Kirekesztők” címmel egy összeállítás jelent meg az addigi „antiszemita” megnyilatkozásokból. Magyarellenességről, sőt általában keresztényellenességről szólókból nem nyújtott azonban azóta sem ilyent. Pedig ha ezt tenné, Fabiny „püspök” legutóbbi nyilatkozatával kezdhetné.
Elöljáróban: nem véletlen Fabiny titulusa idézőjelbe tevése. Egy magára valamit is adó európai ember tudja, hogy egy püspök csak katolikus lehet. Protestáns személy nem. De ez most se nem ötperces, se nem fél órás, se nem egész órás katekézis.

Magyar Menedék - Badiny

Aki tudakozódni kíván, miért, olvassa el Bangha Béla jezsuita atya könyvét (A katolikus Egyház krisztusi eredete). De ha erre nincsen módja, ideje bármiért is, ezúttal közlöm: nem utolsósorban a protestantizmusnak köszönhetjük a másfél százados török hódoltságot, hazánk liberalizálását, sőt Trianont is. 1913-ban a református Szabó Dezső („Az elsodort falu” írója!) írta a „Nyugat”-ban: a protestantizmusnak nincsen többé pozitív mondanivalója. (Mondjuk addig sem volt, de ennek részletezése most nem ide tartozik, viszont már most jelzem, lesz erről – stílusosan a lutheri rombolás ötszázadik évfordulójára való tekintettel 2017-ben – könyvem, abban közlöm majd az ez irányú érdemi információkat.)
És akkor most áttérek a már nem először tollam hegyére tűzött Fabinyra. A Kötőszó nevű „evangélikus közéleti blog” április 3-án közölte migránsügyben való legújabb megnyilatkozását („Ha még lesz emberi arcuk…”). Csak három bekezdést idézek belőle.

„Néhány hete egy rémisztő videó került fel a világhálóra. Egy magyar sofőr Franciaországban olyan autópályán ment kamionjával, ahol az út mentén számos fiatal menekült haladt. A gépkocsivezető – válogatott szitkozódások közepette – egyszer csak ráhúzta a kormányt az ott haladókra. Tucatnyi rémült fiatalnak kellett félreugrani a fenyegetően közeledő kamion elől.

Ez azonban nem volt elég. A napokban a sofőr ezt a rendkívül szellemes viccet posztolta: Mi tetszik a migránson? A SCANIA féknyom.

Lehetne mondani, hogy ez egy zavarodott ember gyalázatos véleménye. Ezzel szemben több, mint ijesztő, hogy ezt az otromba tréfát igen rövid idő alatt négyezer ember osztotta meg. Egy vidéki város Fidesz – KDNP-s önkormányzati képviselője még tovább is fűzte a mókamester kamionos gondolatait, amikor ezt írta: „Én még hátramenetet is kapcsolnék! Biztos, ami biztos!” Ne mondja senki, hogy valaki azért ír le egy ilyen mondatot, mert aggódik a keresztény Európáért.”

Egy szerkesztő ismerősöm a következő kommentárral közölte a „püspök” nyilatkozatát fészbúkján:
„Fabiny evangélikus püspök úr tekintélyes, tisztelt, tudós ember, nem lehet legyinteni a véleményére. Most azonban sajnos nem mond igazat. Nem úgy volt – láttam a videót –, hogy a magyar kamionos „ráhúzta” a járművet a szegény ártatlan migránsokra, hanem úgy, hogy előzőleg hosszú időn át állta az illetők közveszélyes rohamát, felugrálását a járműre, dobálását, stb. Kötelessége volt megvédeni a rábízott szállítmányt és önmagát is, ha már időben úgysem érhette el úticélját a bűnöző hordák miatt (nem azért bűnözők, mert migránsok, hanem azért, mert törvénytelenségek sorozatát követték el). Úgy tette, hogy nem ártott vele senkinek, csak éppen kissé ráijesztett az őt ostromlókra. Az pedig, hogy csúnyát mondott (írt) róluk, a tapasztaltak fényében teljesen érthető – nem olyan szép beszédű, mint egy püspök, hát Istenem. A püspök úr szövege pedig sajnos hamis ájtatoskodás, a helyzet teljes félreértése, súlyos bűnpártolás.”
Mire én a következőket írtam ugyanoda reflexióként:

„Fabiny tekintélyes, tisztelt, tudós ember…” Mindez azonban sajnos nem igaz. És korántsem csak a mostani felháborító reagálása miatt nem. Hamis ájtatoskodás, a helyzet teljes félreértése, súlyos bűnpártolás… Szinte minden megszólalását ezek jellemzik, követve a judaizmus és az iszlám legszebb hagyományait…”
Ja és hozzátettem még:

„Persze nem azért osztottam meg F. T. gyalázatos nyilatkozatát magam is, hogy ezzel őt és az azt közlő protestáns portált csak egy kicsit is ajánljam. Éppen ellenkezőleg. Egy ilyen liberális portál normális körülmények között nem létezhetne…”

Szerkesztő ismerősömnek teljesen igaza van: Fabiny nem mondott igazat. Persze ezúttal sem (ebben is rokona Gyurcsánynak és kompániájának, sőt főleg ebben), de ezt már én teszem hozzá ismételten. Ám végül hadd idézem Fabiny záró sorait:

„A költő Nagy Lászlótól nem sokkal halála előtt megkérdezte a riporter, mit üzen a kései utódainak. Így felelt: „Ha még lesz emberi arcuk, csókolom őket…” Hogy csókolná meg a költő az említett kamionsofőrt és önkormányzati képviselőt?”

Nem, a legkomolyabban mondom, hogy ennyire vérlázítóan migránspárti nyilatkozatot legfeljebb csak a DK, annak soraiból is személyesen maga Gyurcsány adhatna ki. Még csupán egy személyes kommentár mindehhez. Nem tudom áldani elégszer a Szentháromságot és hazánk Királynőjét, a Boldogságos Szűz Máriát, hogy katolikussá lettem. Aki ugyanis Fabiny nyilatkozata után is evangélikus marad, s nem tér katolikus hitre, azért nagyon ne csodálkozzon, ha majd az Isten meglátogatja…


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »