Vergődésem a Facebookon

Vergődésem a Facebookon

Ennek is vége. Otthagytam saját Facebook oldalamat. Megutáltam, megutáltak. Jobb így.

De miért alakult így?

A Facebook zűrzavaros társadalmunk kórképének egyik jellegzetes fejezete [szegmense]. Megírdetett célja az, hogy megismertesse, közelebb hozza egymáshoz az embereket és meghitt, hasznos kapcsolatokat létesítsen közöttük. Amikor ilyesmiket látok fellelkesülök, elolvasom a téma irodalmát, kialakítom elképzeléseimet és belevágok.

Csakhogy az elképzeléseimmel baj van. A dolgok nem azok szerint, hanem egész másként alakulnak. Kiben van a hiba? Természetesen bennem. De mi a hiba? Leírom, hátha az én káromon tanulnak a nálam okosabbak. Lássuk hát a tanulságokat.

Hírdetés

Nem tudakozódtam házigazdám után sem. Most a Facebook kémkedési botrányának filmkocáit nézegetve látom, hogy Zuckerberg úr nem igazán az én emberem.

Aztán meg rájöttem, semmit sem szabad szószerint venni és pláne logikusan végiggondolni, mert a nagybetűs élet, benne az emberi gondolkodás, ill. viselkedés nem igazodik semmiféle logikához. Aki ragaszkodna az különc, egyedül marad és élhet magában, falujában mogorván, mint én – mostantól.

A logikával nem akarok kérkedni. Nálam nem erény, hanem foglalkozási ártalom, hisz jó hatvan éve hajlítgatom a paragrafusokat.

read more


Forrás:lelkiismeret88.hu
Tovább a cikkre »