Vereséggel kezdte a felkészülést a Komáromi FC, az Újpesttel döntetlenezett a Somorja

Vereséggel kezdte a felkészülést a Komáromi FC, az Újpesttel döntetlenezett a Somorja

A szlovák focibajnokság új idényére már javában zajlik a felkészülés az élvonalbeli és a másodosztályú csapatoknál is. Az előző idényben remek szezont produkáló Komáromi FC és a Somorja is megkezdte a felkészülést az új idényre.

Az elmúlt héten a másodosztályban szereplő Komáromi FC is elkezdte az alapozást az új idényre. A Radványi Miklós edzette komáromi lila-fehérek keretében történtek változások, eddig hét játékos távozott, viszont eddig egy játékos érkezett, valamint egy stábtag.

Komoly erősítés lehet a kapusedzői poszton a DAC és a bécsi Rapid egykori kiváló hálóőre Novota János, aki a komáromiak kapusedzője lesz.

A csapat játékoskeretéhez csatlakozott a szintén komoly rutinnal rendelkező a szintén Dunaszerdahelyen is megfordult Peter Štepanovský. A 34 esztendős középpályásra a dunaszerdahelyi szurkolók biztosan emlékeznek, hiszen 2014 és 2017 között a sárga-kékek színeiben 76 mérkőzésen 10 gólt szerzett. Štepanovský dunaszerdahelyi távozása után Csehországban légióskodott a Karviná, valamint a Zbrojovka Brno csapatában szerepelt.

A Radványi-legénység a tervek szerint öt felkészülési találkozót játszik a szezon kezdetéig. Elsőként szombaton a Fortuna Liga legutóbbi idényéből kiesett Garamszentkereszt ellen léptek pályára a komáromiak.

Hírdetés

A DAC farmcsapatának számító Somorja az magyar élvonal legutóbbi idényének ötödik helyezettjével az Újpesttel játszott 1-1-es döntetlent.

A találkozón a Somorja szerezte meg a vezetést Csóka Bálint révén az első félidőben, de az Újpest öt percen belül egyenlíteni tudott Milos Bjelos góljával, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Felkészülési mérkőzések:

Komáromi FC- FK Pohronie Garamszentkereszt 1-2 (0-1)

Újpest FC – FC STK 1914 Somorja 1-1 (1-1)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »