Vereség a spanyoloktól női vízilabdában

Vereség a spanyoloktól női vízilabdában

Vereséggel folytatta szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpián: Bíró Attila Európa-bajnok együttese csütörtökön 11-10-re kapott ki a spanyol csapattól.

A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, melyet a spanyolok 4-1-re nyertek meg. A második szakaszban a magyar válogatott 6-4-re vezetett, innen lett 7-10 az állás a harmadik nyolc perc végére. A negyedikben a magyarok felzárkóztak, de egyenlíteni már nem tudtak. A találkozó legeredményesebb játékosa Bujka Barbara volt öt góllal.

“Nem játszottunk jól, nem játszottunk olyan színvonalon, ami a spanyol csapat legyőzéséhez kell. Van hiányérzetem, sokat hibáztunk” – összegzett Bíró Attila szövetségi kapitány. Hozzátette: hiányolta az átlövés-gólokat.

Bujka Barbara szerint a harmadik negyedben megint leblokkolt a csapat. “Nem szabad a bírókat hibáztatni, így is megvoltak a helyzeteink, a spanyolokat ugyanúgy meg kellett volna verni, mint a kínaiakat.”

Takács Orsolya viszont úgy vélekedett, hogy az egyik mérkőzésről a másikra nagyon megváltozott a játékvezetői felfogás. A következő meccsről, a nagy favorit amerikaiak elleni találkozóról így fogalmazott: “Ismerjük egymást jól, mi is őket, ők is minket, felkészültünk belőlük, és nekik esünk.”

A magyar válogatott, amely kedden 13-11-re verte Kínát, szombaton a címvédő és világbajnok, s már két győzelemmel álló amerikaiakkal játszik. A csoportból mindegyik csapat bejut a negyeddöntőbe.

MTI

The post Vereség a spanyoloktól női vízilabdában appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »