Verekedést provokáltak Rafaelék

Megint Siófokon jelent meg az enyingi banda · Két sérültje van a történteknek

A Cozma-gyilkossághoz vezető tömegverekedés kirobbantásában is szerepük volt azoknak a cigány férfiaknak, akiket most ismét garázdaság miatt köröz a rendőrség.

Három férfit köröz a rendőrség egy vasárnapi, siófoki tömegverekedés során elkövetett garázdaság miatt.

A rendőrség honlapján mindhármuk fényképe látható: a 33 éves Kolompár Csabáé, a 35 éves Rafael Andoré (ők ketten enyingiek), valamint a 31 éves, tápiószentmártoni Rafael Istváné.

Megkeresésünkre a rendőrség mindössze annyit árult el, hogy a siófoki Petőfi sétányon vasárnap hajnali három óra körül többen összeverekedtek, közülük ketten megsérültek.

Sportolóba kötöttek bele

A történteknek szemtanúja volt Kathi Béla világ- és Európa-bajnok debreceni testépítő, aki az interneten írta meg, mit látott. Beszámolója szerint egy folyamatosan balhékat generáló, „nagyon sok fős enyingi banda” megtámadott egy „szimpatikus, normális sportolósrácot”, akit ő jól ismert az edzőtermekből.

Ezután barátaival próbálta megfékezni a verekedést, aminek az lett az eredménye, hogy az egyik, békítő szándékkal fellépő társát is ütlegelni kezdték az enyingiek. Végül a helyi rendészeknek is köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.

Más beszámolókból az is kiderült: a Palace Café előtt provokálták ki a verekedést Rafaelék, és röpködtek a székek, asztalok. Jellemző, hogy a rendőrség először Kathi Bélát is köröztette, ám ő később a siófoki rendőrkapitányságon tisztázta a történteket, így ellene már nincs érvényben elfogatóparancs.

Az enyingi banda ott volt Cozma meggyilkolásánál is

A három körözött tagja annak a rettegett enyingi cigány bandának, amely 2008 nyarán 150 fős megfélemlítő vonulást tartott Siófok legforgalmasabb sétálóutcáján, így üzenve a vendéglátósoknak, kinek fizessék a védelmi pénzt.

Rafael István és Kolompár Csaba részt vett a veszprémi Patrióta bár elleni 2009. februári támadásban, amelynek során (a csak névrokon) Raffael Sándor és társai meggyilkolták Marian Cozma román kézilabdázót, többeket pedig súlyosan megsebesítettek. Kettejüket a gyilkossági üggyel párhuzamosan futó garázdasági ügyben el is ítélték: egyikük rövidebb letöltendő, a másikuk felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Volt egy harmadik bűnügyük is: Rafael István és Andor, illetve Kolompár Csaba a Cozma-gyilkosság után pár nappal az enyingi Agip benzinkútnál rátámadt egy másik társaságra – emiatt az ügyészség még 2010-ben vádat emelt ellenük és az enyingi banda hét másik tagja ellen is.

Forrás: mno.hu 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »