Verekedés: meghalt egy menekült Görögországban

Meghalt egy afgán menekült egy görögországi menekülttáborban kitört verekedést követően, két másik embert pedig kórházba szállítottak – közölte pénteken a görög rendőrség.

A görög főváros peremén, Hellinikonban található menekülttáborban csütörtökön kitört dulakodásban egy 20 év körüli afganisztáni férfit egy honfitársa súlyosan megsebesített. A férfit kórházba szállították, de súlyos sérülései miatt életét vesztette – közölte a görög rendőrség pénteken.

A dulakodásban mintegy ötvenen vettek részt. Az afgán férfi mellett további két embert kellett kórházba szállítani, az ő állampolgárságuk nem ismert.

A hellinikoni menekülttáborban több mint 3000 ember tartózkodik, többségük Afganisztánból, illetve Szíriából származik. A rendőrség szerint kedden egy összetűzést követően hárman kerültek kórházba a táborból. Múlt hónapban egy egyiptomi menekült vesztette életét, egy honfitársa sebesítette meg egy verekedésben, a görögországi Kiosz-szigeten lévő menekülttáborban.

A március 20-án megkötött EU–Törökország közti megállapodás óta több ezer menekült ragadt az Égei-tengeri szigeteken. Az egyezmény előírja, hogy Törökország visszafogadja azokat a menekülteket, akik március 20-át követően érkeznek Görögországba és még nem adtak be menedékkérelmet a görög hatóságokhoz. Viszonzásképpen az EU-tagállamok beleegyeztek, hogy minden egyes kiutasított szíriaiért egy másik szíriai menekültet vesznek át Törökországból – 72 000 fős felső határig.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »