Veni Sanctét ünnepeltek a budapesti egyetemi lelkészségen

Veni Sanctét ünnepeltek a budapesti egyetemi lelkészségen

Szeptember 8-án este a fővárosban tanuló római katolikus egyetemisták töltötték meg a Magyar Szentek templomát. A Veni Sanctéra sok tanár, diák és kollégista jött el, hogy együtt ünnepeljék az új tanév kezdetét.

A koncelebrált szentmisét Pákozdi István egyetemi lelkész és Alessandro Caprioli, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi lelkésze mutatta be Egri László állandó diakónus közreműködésével.

A szentmise szolgálatait – felolvasás, ministráció, felajánlási körmenet, orgonálás, fuvolazene, ének – egyetemisták látták el. Évtizedek óta most először hangzott el Kodály Zoltán Magyar miséje.

A lelkész és a diakónus páros szentbeszédben magyarázták a Filemonhoz írt levelet, amely rólunk és hozzánk szól: szabadságra nevel, amit felelősséggel kell felhasználnunk. A szertartás keretében sokan járultak szentáldozáshoz, a szentmisét a magyar himnusz zárta.

Hírdetés

A liturgia végén a résztvevők megkapták az új Egyetemes újságot, valamint a lelkészség egész évi programjáról készült színes ismertetőt. A mise után a templom körül még sokáig csoportokban beszélgettek a fiatalok.

Forrás: Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Fotó: Facskó Réka, Kiss Márton

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »