Venezuelai válság: Maduro hajlandó tárgyalni az ellenzékkel

Venezuelai válság: Maduro hajlandó tárgyalni az ellenzékkel

„Hajlandó vagyok leülni az ellenzékkel a tárgyalóasztalhoz, hogy az ország javát, békéjét és jövőjét szem előtt tartva tárgyaljunk” – mondta.

A lehetséges közvetítőket nem nevezte meg, csak annyit mondott, hogy a világ több kormánya is aggályát fejezte ki a venezuelai helyzet miatt, és párbeszédre szólított fel. Oroszország az elmúlt napokban többször jelezte, hogy kész lenne közvetíteni, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pedig kedden azt közölte, hogy a kérdésben Moszkva keresi az együttműködés lehetőségét az EU-val és a Karib-tengeri Közösséggel (CARICOM), továbbá Kínával és Indiával.

Maduro közölte azt is, hogy országa mindenképpen teljesíteni fogja pénzügyi kötelezettségeit Oroszországgal és Kínával szemben.

Hírdetés

Az állította, hogy Donald Trump amerikai elnök “kétségtelenül parancsba adta” a kolumbiai kormánynak és maffiának az ő meggyilkolását, ezért Washington és Bogotá lesz a felelős, ha vele valami történik.

“Sorsom az Úr kezében van, keresztény vagyok, bízom az Úr oltalmában. Folyamatosan véd Venezuela népe, jó a felderítő szolgálatunk” – mondta.

Maduro, aki úgy vélekedett, hogy hosszú életet fog kapni az Istentől, angolul szólva azt üzente Trumpnak, hogy “el a kezekkel Venezuelától!”.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »