Vendéglátója kezét törte

Vendéglátója kezét törte

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 59 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt, aki vendégként tartózkodott az idős sértett házában, ahol azért, mert a nő az ő székébe akart ülni, olyan súlyosan bántalmazta, hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott 2021. június hónap közepén, a délutáni órákban egy borsodi kistelepülésen lakó 87 éves asszony házában vendégeskedett.

Az idős nő a másik szobából bemenve, megkérte, hogy álljon fel a székéből, mert ő szeretne oda leülni. A vádlott ekkor szidalmazni kezdte az asszonyt, mire a sértett felhívta a figyelmét, hogy ne beszéljen így vele, sőt azt is kérte, hogy távozzon a lakásból, és a járóbotjával indulatában fejen ütötte a vádlottat.

A férfi ekkor felállt a székből, meglökte a nőt, aki a padlóra esett, ezután a vádlott egy seprűnyelet vett fel és azzal többször megütötte a földön fekvő nő kezeit, majd amikor a seprűnyél eltörött, elvette a sértett járóbotját, és azzal kezdte el ütlegelni a kezén és a hátán. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a lakásban lévők közbe avatkoztak.

A sértett mindkét kezén zúzódásos sérüléseket, valamint jobb kezén 8 napon túl gyógyuló kézközépcsonttörést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »