Véletlenül 4 milliárd forintnyi megtakarítást vallott be egy államtitkár a vagyonnyilatkozatában

Véletlenül 4 milliárd forintnyi megtakarítást vallott be egy államtitkár a vagyonnyilatkozatában

Tévesen töltötte ki vagyonbevallását az Agárminisztérium egyik frissen kinevezett államtitkára, Nobilis Márton – szúrta ki a 24.hu. A figyelmetlen politikus egyébként négy évig Nagy István agrárminiszter kabinetfőnökeként tevékenykedett.

Az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős kormánytag a megtakarításai közé

Hírdetés

véletlenül azt írta be, hogy devizaszámláján 9 millió 431 ezer euró (kb. 4 milliárd forint) pihen, de valójában „csupán” 9 millió 431 ezer forintnak megfelelő euróval rendelkezik. 

Utólag derült csak ki, hogy a fideszes államtitkár a nem megfelelő valutát tévedésből írta bele vagyonnyilatkozatába. A lap megkeresésére Nobilis Márton leszögezte, hogy a valós összeget haladéktalanul pontosítani fogja.

A 37 esztendős agrárállamtitkár ugyanakkor 90 millió forintnyi megtakarítással rendelkezik: ebből 15 millió forint készpénz, 66 millió forinttal egy cég, 7 millióval pedig egy magánszemély tartozik neki, továbbá majd kétmilliót tart forintszámláján. Továbbá 4,5 hektárnyi szőlője és szántója, valamint négy budai és három vidéki ingatlana is van. Saját cége nincs, viszont vezetőségi tag két állami cégnél, a HungaroControl Zrt-nél és az MVM Balance Zrt-nél is apanázsban részesül. Mindemellett édesapja, Nobilis Kristóf üzletember 300 millió forint kölcsönt adott neki, ami tartozásként van feltüntetve fia vagyonnyilatkozatában.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »