Végzetes lehet a „szupervasárnap” Merkel számára

Végzetes lehet a „szupervasárnap” Merkel számára

Végzetes lehet a „német szupervasárnap” Angela Merkel számára, a brit rendőrség átnézheti a mobiltelefonokat, nemzetközi lapszemle következik.

Végzetes lehet a „német szupervasárnap” Angela Merkel számára – állapítja meg egy brit lap, amely szerint a német kancellár migránspolitikája kiszabadította a szellemet a palackból. A Sunday Express beszámolója szerint a CDU mindhárom tartományban veszített népszerűségéből, Baden-Württembergben pedig „történelmi vereséget” szenvedett. A lap szerint azonban nem történt semmi meglepő, hiszen a közvélemény-kutatások hetek óta jelezték, hogy kijózanító pofonok következnek.

Rendőrök turkálhatnak a mobiltelefonokban

A brit rendőrök turkálhatnak a mobiltelefonokban, ha a brit parlament elfogadja az erre vonatkozó törvényjavaslatot, amelyet a londoni kormány nagy erőkkel szeretne átverni a törvényhozáson. A Sunday Times információ szerint a titkosszolgálatok az úgynevezett „hátsó ajtó” technológiák használatával feltörhetik a telefonokat, táblagépeket és a számítógépeket. Ráadásul a törvény kötelezné az internetszolgáltatókat és a nagy távközlési cégeket, hogy olyan technológiai megoldásokat alkalmazzanak, amelyek titkos bejáratokat biztosítanak a hatóságoknak. A Sunday Times megjegyzi, hogy ezzel a brit rendőrség olyan jogosítványokhoz jutna, amilyeneket még az FBI sem kapott meg az Egyesült Államokban, amikor egy terrorista iPhone-jába akart bejutni.

Négy műsorvezetőt is menesztettek

A kormányváltás után műsorvezető-váltás is volt Horvátországban. A legolvasottabb horvát napilap szerint a horvát állami televízió újonnan kinevezett hírigazgatója a központi híradó négy műsorvezetőjét menesztette, így ezután a központi hírműsorokat nem két, hanem csak egy személy vezeti. A Vecernji list beszámolója szerint a képernyőről letiltott bemondók egyelőre nem tudják, hogy mától kezdve mi a dolguk. Ez viszont nem vonatkozik a horvát állami televízió híradójának főszerkesztőjére, akinek megszüntették a munkaviszonyát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »