Vegyületekkel fogyhatunk a jövőben

Olyan vegyület kifejlesztésén dogoznak, amely elősegíti a jóllakottság érzését. Az első kísérletek alanyai kevesebbet ettek, és kevésbé híztak.

Természetes körülmények között a telítettség érzését növelő vegyület olyankor szabadul fel, mikor a rostokat a bél lebontja. Az Imperial Collage London és a Glasgow-i Egyetem kutatói által létrehozott anyag egy kellemetlen ízű, de könnyen oldódó por, amit a tervek szerint turmixokba keverve lehet majd fogyasztani.

A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy a hatóanyagot úgy kellett eljuttatni a vastagbélbe, hogy az ne szívódjon fel a tápcsatorna megelőző szakaszaiban. Hogy ez sikerüljön, a kutatók egy inulin nevű, a növényekben természetesen megtalálható szénhidráthoz kapcsolták a vegyületet, így az a megfelelő helyen szabadulhat fel.

Az első kísérletekben 20 embernek adtak IPE-t – a kombinált új vegyületet – és megkérték őket, hogy egy svédasztalról annyit egyenek, amennyit csak akarnak. A résztvevők 14 százalékkal kevesebbet fogyasztottak, mint a kontrollcsoport.

A második fázisban 49 túlsúlyos embernek adtak az anyagból, amit minden nap be kellett venniük. 24 hét után csupán egyikőjüknek gyarapodott szignifikánsan a súlya, míg a kontrollcsoportból hatnak.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Egyre ritkábban cserélnek telefont a fogyasztókRetek: csodaszer egész évre, nem csak a fogyókúra alatt!Szobakúra, fogyókúraRovatok: TudományTelepülés: VilágCímkék: életmód, tudomány, étvágy, kísérletek, érdekes tudományForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »