Végveszélyben az Azomureș által cserbenhagyott, „szabotált” marosvásárhelyi kosárlabdacsapat

Végveszélyben az Azomureș által cserbenhagyott, „szabotált” marosvásárhelyi kosárlabdacsapat

Szerződésszegéssel vádolja az Azomureșt a Marosvásárhelyi Maros KK kosárlabdaklubja, amely a vegyi üzem által vállalt támogatás nélkül kilátástalan helyzetbe került.
Katasztrofális, megalázó, elfogadhatatlan – így jellemezték szerdán a Marosvásárhelyi Maros KK helyzetét a klub illetékesei, akik sajtótájékoztatón ismertették az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatuk fennmaradását veszélyeztető pénzügyi problémákat. Az egyesületet irányító Béres Lóránt tájékoztatása alapján

most jutottak el arra a pontra, amikor a főszponzoruk által ígért támogatás nélkül már nem tudják folytatni a munkát.

„Azt beleszámoltuk az idei szezonra készített költségvetésünkbe” – közölte. Csakhogy, mint kiderült, a helyi önkormányzat sporttámogatásait megtámadó prefektus okozta nehézségeken túl a főtámogató Azomureș is cserbenhagyta őket, amikor nem teljesítette a 2017-ben kötött és ez év január 12-ig szóló szponzorszerződésben vállaltakat.

Hírdetés

A megállapodás összegét nem hozták nyilvánosságra, de azt elárulták, hogy a vegyi üzem nagyjából egyharmadát fizette ki annak, amit ígért, a fennmaradó összeg pedig elegendő lenne ahhoz, hogy a bajnokságból hátralévő időszakot végigjátsszák. „Nyilvánosan is kérjük azokat a vállalatokat, amelyek szerződést kötöttek velünk, hogy térjenek vissza a csapat mellé” – fogalmazott Béres.

„A helyzetünk katasztrofális. Személy szerint úgy vélem, hogy ezt a klubot valaki szabotálja, szándékosan csődbe akarja juttatni.

– fogalmazott Vlad Amariei, a klub alelnöke. Neveket nem akart említeni, de szerinte „vannak olyan személyek, akik rosszat akarnak a klubnak”, holott az a közösségé. Azé, amely a nehézségek ellenére is kilátogat a meccsekre és töretlenül biztatja a csapatot. Szerinte az edzők és a megmaradt játékosok karaktere bámulatos, hiszen a több havi tartozások ellenére is kitartanak.

A türelem azonban véges, hiszen mint azt a sajtótájékoztatón Sánta Szabolcs kosárlabdázó közölte: a helyzet mostanra elfogadhatatlanná vált, és ha pár napon belül nem történik változás, akkor már ők is kénytelenek leszek elhagyni a Maros KK-t.

– nyilatkozta csalódottan a szponzorszerződés kapcsán kialakult helyzetről a játékos. Szászgáspár Barnabás, a klub vezetőedzője még reméli, hogy a tavaly megkezdett csapatépítést folytathatja, hiszen mondta: a folytonosság érdekében kitartanak, hogy ne vesszen el az élvonalbeli kosárlabdázás Marosvásárhelyen.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »