Végtelen történet: ismét halasztottak Rimaszombatban

A csütörtöki rendkívüli képviselő-testületi ülésen sem született döntés Rimaszombatban a magyarországi támogatásból, a Diósgyőrrel közös együttműködés keretében megvalósuló futballakadémiáról.

„Az lett a döntés, hogy folytatódnak a tárgyalások a DVTK és a városháza között az MLSZ bevonásával, július 25-ig elő kell készítenünk az együttműködési szerződés végső változatát, és erről fognak dönteni a képviselők” – tájékoztatta lapunkat Domik Attila, a rimaszombatiak sportigazgatója.

A szerződés pontos szövegéről 12 hónapja folynak az egyeztetések, a sportigazgató szerint a klub jogi részlege is felelős, amiért a város javaslatait, követeléseit nem tudta belefoglalni a dokumentumba, így az még mindig átdolgozásra szorul.

Az akadémia ügye gyakorlatilag év elejétől a rimaszombati képviselő-testület előtt van, de hol a nemzetiségi ellentétek, hol a polgármester bizalmatlansága miatt nem sikerült dönteniük a városatyáknak. Jozef Šimko, a város első embere szerdán váratlanul ellátogatott az MLSZ-be, hogy személyesen kérdezzen rá az ügyre, holott korábban már igazolást is kért arról, hogy tényleg létezik a felvidéki akadémiára szánt 1,5 milliárd forint, amelyről egyébként tavaly nyáron még a Magyar Közlöny tájékoztatott.

Ján Čeman városi képviselő rá is mutatott arra a paradox helyzetre, hogy a rimaszombati polgármester Orbán Viktor aláírásának hitelességét kérdőjelezi meg.

 

„Ma sem tudtuk dűlőre vinni a dolgot – mondta lapunknak Auxt Ferenc városi képviselő (MKP). – Parázs hangulatú volt az ülés, sok néző, szülő, gyerek, focidrukker eljött, és néhányszor felhördültek a polgármester érvelését hallva. De július 25-éig le fog zárulni az ügy, ha a polgármester tovább húzná, akkor összehívjuk még egyszer a testületet, és lezárjuk nélküle.”

Auxt elmondta, a szerződésben például a városi közterület-fenntartó vállalat szerepét kell tisztázni, valamint az is kérdés, hány ügyvivője lesz az új egyesületnek. „A magyar fél ragaszkodik hozzá, hogy egy ügyvivő legyen, hogy a szakmai dolgokban egyedül dönthessenek, de a fékeket bedolgozhatjuk egy ellenőrző tanács formájában is” – tette hozzá a képviselő.

Pénteken már össze is ül az a bizottság, amelynek a szerződés szövegének csiszolása a feladata, hogy minél előbb átnézhesse a kassai ügyvéd, aki foglalkozik az üggyel.

Miroslav Bitala, a rimaszombati futballklub ügyvezetője szerint is az a kulcs, hogy átdolgozzák az együttműködési szerződést. „Összeülünk, hogy egy olyan verziót készítsünk el, amellyel szemben már senkinek nem lehet ellenvetése” – fogalmazott Bitala.
A rimaszombati futballklub jelenleg MŠK néven szerepel a bajnokságokban, kulcskérdés, hogy az együttműködési szerződés aláírása után még az új idény kezdete előtt el tudják intézni a papírokat, hogy az egyesület MFA-ként (városi futballakadémiaként) folytassa működését. A közép-szlovákiai III. liga tervezett rajtja július 28-án lesz, de a gömörieknek kapóra jöhet, ha a múlt héten kirobbant bundabotrány után szolidaritásból sztrájkoló játékvezetők miatt egy-két héttel el kell halasztani a rajtot.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »