Végső győzelmet jósolnak Putyinnak az elnökválasztáson

Végső győzelmet jósolnak Putyinnak az elnökválasztáson

Az Egységes Oroszország Vlagyimir Putyin elnök végső győzelmére számít a 2018. márciusi elnökválasztáson – közölte Dmitrij Medvegyev pártelnök, miniszterelnök. Medvegyev kijelentette: pártja üdvözli, hogy Putyin egyéni jelöltként indul a jövő évi választáson.

„Mint felelős politikai erő megértjük, hogy a jelen helyzetben Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak a párton kívüli állampolgárok legszélesebb rétegeire kell támaszkodnia” – mondta a kormányfő.

A párt éves kongresszusán Medvegyev hangsúlyozta: a párt minden lehetséges támogatást megad Putyinnak most és a jövőben is.

„Az Egységes Oroszország alkotmányos többséggel bír a parlament alsóházában, meggyőző többsége van a regionális parlamentekben, és túlnyomó többsége van a helyi önkormányzatokban. Pártunk a törvényhozás teljes vertikumában jelen van. Pártunknak több mint 2,2 millió tagja és mintegy 900 ezer támogatója van, országszerte mintegy 90 ezer alapszervezetünk működik” – idézi Dmitrij Medvegyev szavait az MTI.

Az előrejelzések Putyin győzelmét jelzik a 2018. évi választáson, így várhatóan megkezdheti negyedik hatéves elnöki megbízatását is. A Medvegyev által hangoztatott „végső győzelem” kifejezés arra is utalhat, hogy az államfő belátható időn belül nem távozik posztjáról – 2018-as megválasztása után Putyin jogszerűen akár 2030-ig újraválasztható marad, az alkotmány ugyanis egy elnök háromszori újraválasztását engedi meg.

http://mno.hu/

Vlagyimir Putyin 2000 óta vezeti Oroszországot, és az alkotmányos szabályozás miatt csak egy rövid időszakra, 2008 és 2012 között távozott az elnökségből; helyét addig is a hozzá hű Medvegyev vette át.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »