Végső búcsút vettek Törőcsik Andrástól

Törőcsik András temetése az újpesti temetőben 2022. augusztus 8-án. Az Újpest 45-szörös válogatott futballistája 67 éves korában, július 9-én hunyt el. MTI/Kovács Tamás

Hírdetés

Ma délután végső búcsút vettek Törőcsik Andrástól – a korábbi 45-szörös válogatott, zseniális labdarúgó július kilencedikén, hatvanhét éves korában hunyt el. A Újpesti Dózsa legendás játékosát Budapesten a Megyeri úti temetőben családja, korábbi játékostársai, szurkolói és tisztelői kísérték utolsó útjára.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a szomorú esemény előtt az egyik sarokban a kispestiek (többek között Détári Lajos, Esterházy Márton, Garaba Imre, Nagy Antal), a másikban az angyalföldiek (Kiss László, Komjáti András, Tóth Bálint) és a ferencvárosiak (Nyilasi Tibor, Martos Győző, Mucha József, Szokolai László, Wukovics László) gyülekeztek. Persze az újpestiek voltak a legtöbben, Zámbó Sándor, Kiss Sándor, Bácsi Sándor, Véber György, Kovács Zoltán, Szlezák Zoltán, Tamási Zoltán – megszámlálhatatlan nagyszerű játékos érezte úgy, el kell köszönnie a legendától. Zenészek is lerótták kegyeletüket: Charlie és Freinreisz Károly is fontosnak tartotta, hogy elbúcsúzzon az egykori futballistától.

Ott volt „Törő” utolsó újpesti edzője, a 84 esztendős Temesvári Miklós, az Újpesten is edzősködő Kisteleki István, az MLSZ korábbi elnöke, beszédet mondott Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője, Déri Tibor, Újpest polgármestere és Dunai II Antal, Törőcsik András egykori klubtársa. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »