Végre nem egy fájdalomcentrikus massza, hanem nekünk kedves, illetve antipatikus

Szűk körű magántalálkozón és egy 28 oldalas “proklamációban” igyekezte meggyőzni Josszi Amrani izraeli nagykövetet és rajta keresztül Benjámin Netanjahu miniszterelnököt a Soros György-ös kampány antiszemita felhangjairól és az újjáéledő horthyzmusról.

A napokban háromfős “küldöttség” járt látogatóban Josszi Amrani izraeli nagykövetnél. Kovács M. Mária történész, Zentai Péter újságíró és Bokor Péter építész azért kértek találkozót, mert szerintük a kormány és személyesen Orbán Viktor a Soros György-ös plakátokkal és a Horthy Miklóst államférfinek nevező beszéddel átlépett egy határt, a magyarországi antiszemita helyzet ismét fokozódik – értesült a Válasz.hu.

Kiáltványt vittek Josszi Amraninak, melyben tizenhét közszereplő (köztük Heller Ágnes, Konrád György, Karsai László, Vágó István) és magánszemély egy-egy, Benjámin Netanjahunak vagy Orbán Viktornak fogalmazott üzenete olvasható.

A Válasz.hu úgy tudja, hogy a nagykövet támogatásáról biztosította a csoportot, sőt elmondta, ferdítés, hogy az izraeli kormányfő kihátrált mögüle, mert valójában nem visszavonatták, hanem csak kiegészítették a Soros-kampányt elítélő nyilatkozatát, és hogy nem is olyan pozitív az Orbán-féle politika megítélése az izraeli kabinetben, mint ahogy azt most Budapesten látni szeretnék.

A találkozón kemény bírálat érte az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget vezető Köves Slomó rabbit – aki korábban többször is világossá tette, szerinte nem antiszemitizmus a Soros-kampány -, mint a szirénhangokat hallató, a magyar zsidóságot “fideszesíteni” akaró kör reprezentánsát.

“Bízunk Izraelben. Nem hagyhat bennünket magunkra, mint egykoron magukra hagyták a nyugati hatalmak Evianban és honfitársainak Horthy. Legyen béke! Shalom!” – szól a A plakát és ami mögötte van című proklamáció bevezetője.

A szerzők más-más hangvételben és terjedelemben írják körül ugyanazt: a Soros György-ös kampány antiszemita indulatokra játszik, a Horthy-apológia pedig vállalhatatlan.

A Válasz.hu szerint látható, hogy a magyarországi zsidó közélet csak megosztottabb lett az elmúlt időszak politikai húzásainak következtében


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »