Végre jön a Star Wars-sorozat?

Régóta terveztek már a Csillagok háborúja világában játszódó élőszereplős sorozatot, most az ABC ismét nekiveselkedik.

Tárgyalni kezdett az ABC tévétársaság a jogtulajdonos Disney-vel egy esetleges Star Wars-sorozatról – írja az Entertainment Weekly. Ezt a társaság egyik fejese, Channing Dungey árulta el csütörtökön Beverly Hillsben. Állítása szerint már beszélgettek erről a Lucasfilmmel (amely a Disney tulajdona). Többet azonban nem mondhatott a Lucasfilm titoktartási szabályai miatt. „A tárgyalások zajlanak. Ám hivatalos dátumok még nincsenek az ügyben” – mondta.

Azt ugyan nem árulta el, élőszereplős sorozatot terveznek-e, másnak nem nagyon lenne értelme. Az elmúlt évtizedben a Lucasfilm két animációs sorozatot is készített: A klónok háborúja már véget ért, de a Lázadóknak most érkezik majd a harmadik évada, amelyben a rajongók egy régi ismerőse is visszatér a kánonba (erről bővebben itt olvashat).

Élőszereplős, a Star Wars világában játszódó sorozatot már nagyon régóta szeretnének tető alá hozni. George Lucas is szeretett volna ilyet, de állítása szerint a gyártási költségek olyan magasak lettek volna az általa elvárt látvány megteremtése érdekében, hogy nem volt realitása a forgatás elkezdésének.

A Lucasfilm egy tervezetet is készített egy élőszereplős Star Wars-sorozathoz: a Battlestar Galactica írója, Ron Moore egy olyan világot álmodott meg benne, amelyben rivális családok alvilági harcokat folytattak, főként a galaktikus főváros, Coruscant alsó szintjein. A történet a Sithek bosszúja és az Új remény között játszódott volna, sok ismert szereplő felbukkanása is várható volt. Ötven jelenet el is készült, ígéretesnek tűnt az egész, majd 2013-ban a kiadások miatt elkaszálták az egészet. Angolul tudók erről itt olvashatnak hosszabban. Egyébként akkor is az ABC volt képben, reméljük most végre összejön a dolog és nem low-budget sci-fi sorozatot kapunk a végén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »