Végre egy jó hír! Az Izraelben élő Dániel Pétert már hamis vád miatt körözik

Végre egy jó hír! Az Izraelben élő Dániel Pétert már hamis vád miatt körözik

Korábban csupán rágalmazás miatt keresték, de a jelek szerint sokak örömére már a hamis vád a körözés jogalapja, a bűncselekmény megnevezése, minősítése. A Budapesti Nyomozó Ügyészség emiatt “üldözi” Dániel Pétert, aki rendszeresen magyarellenes megnyilvánulásokkal hívja fel önmagára a figyelmet.

Dániel köztudattan Izraelben él. Némileg tehát érhetetlen, hogy miért nincs nemzetközi körözés érvényben ellene, holott Izrael és Magyarország között kiadatási egyezmény is van. Dániel legutóbb a labdarúgó-Európa-bajnokság alatt produkálta magát: a magyar válogatottat becsmérelte, a szurkolókat ellen nyíltan uszított. Közösségi oldalán azt írta, hogy az izraeli hatóságokhoz fordult amiatt, hogy a Facebookon kritizálják őt, de a közösségi oldal mégis Dánielt törölte gyűlölködő bejegyzései miatt.

Az ügyvédet korábban 180 óra közmunkára ítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. 2013-ban ugyanis Wittner Máriával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az „’56-os halálraítélt” – jelző az egy „primitív”, „köztörvényes”, „randalírozó” és „lincselő prostit” takar. Hozzátette, hogy Wittner Máriának nincs becsülete, amit meglehetne sérteni mert az egykori országgyűlési képviselő a „nyilas Magyar Gárda zászlóanyja, (…) aki halálosan gyűlölködik a magyar parlamentben”.

Wittner becsületsértés miatt mégis bíróságra ment, Dániel azonban a tárgyalásokon nem jelent meg, később pedig Izraelbe költözött mert szerinte Magyarországon politikai üldözött. A bíróság 180 óra közmunkával büntette Dánielt, majd elfogatóparancsot adott ki ellene.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »