Végre egy jó hír! A magyargyalázó Dániel Pétert már hamis vád miatt körözik

Korábban csupán rágalmazás miatt keresték, de a jelek szerint sokak örömére már a hamis vád a körözés jogalapja, a bűncselekmény megnevezése, minősítése. A Budapesti Nyomozó Ügyészség emiatt “üldözi” Dániel Pétert, aki rendszeresen magyarellenes megnyilvánulásokkal hívja fel önmagára a figyelmet.

Dániel köztudattan Izraelben él. Némileg tehát érhetetlen, hogy miért nincs nemzetközi körözés érvényben ellene, holott Izrael és Magyarország között kiadatási egyezmény is van. Dániel legutóbb a labdarúgó-Európa-bajnokság alatt produkálta magát: a magyar válogatottat becsmérelte, a szurkolókat ellen nyíltan uszított. Közösségi oldalán azt írta, hogy az izraeli hatóságokhoz fordult amiatt, hogy a Facebookon kritizálják őt, de a közösségi oldal mégis Dánielt törölte gyűlölködő bejegyzései miatt.

Az ügyvédet korábban 180 óra közmunkára ítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. 2013-ban ugyanis Wittner Máriával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az „’56-os halálraítélt” – jelző az egy „primitív”, „köztörvényes”, „randalírozó” és „lincselő prostit” takar. Hozzátette, hogy Wittner Máriának nincs becsülete, amit meglehetne sérteni mert az egykori országgyűlési képviselő a „nyilas Magyar Gárda zászlóanyja, (…) aki halálosan gyűlölködik a magyar parlamentben”.

Wittner becsületsértés miatt mégis bíróságra ment, Dániel azonban a tárgyalásokon nem jelent meg, később pedig Izraelbe költözött mert szerinte Magyarországon politikai üldözött. A bíróság 180 óra közmunkával büntette Dánielt, majd elfogatóparancsot adott ki ellene.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »