Végre átadták a forgalomnak a kijavított medvei hidat

A mai napon, kevéssel 10 óra előtt megnyitották a Medvét Vámosszabadival összekötő hidat, amelyet még szeptember 6-án zártak le javítási munkálatok miatt.

 

A megnyitást körül volt némi bonyodalom, mikor néhány nappal ezelőtt Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter facebook oldalán arról értesítette a nyilvánosságot, hogy a személyautók már keddtől birtokba vehetik a hidat. Ez az állítás kacsának bizonyult, mivel csak pár autó mehetett át a hídon, ők is csak tesztelés okán.

 

Aki ünnepélyes átadásra számított, annak kénytelenek vagyunk kedvét szegni, ugyanis a híd megnyitására néhány száz méterrel “alacsonyabban”, a főút alsó részén került sor az ott várakozó kamionok és személyautók átengedésével.

 

A mai naptól tehát már mindenki használhatja a hidat, amelynek lezárása komoly problémákat okozott a Győr felé ingázóknak és a teherforgalomnak egyaránt.

 

A határ túloldalán dolgozók sok esetben kénytelenek voltak Komárom, vagy Rajka felé autózni, míg a kamionosok számára csak a rajkai határátkelő és a párkányi komp maradt lehetőségként.

 

A kijavított útszakasz, percekkel a híd megnyitása előtt,  Körkép.sk

 

A medvei híd már régebb óta siralmas állapotban volt. A híd állapotát felmérő jelentés szerint a sérülések nem csak a gépjárművel közlekedőket veszélyeztették, a sérült járdarész miatt a gyalogosok sem voltak biztonságban. Több helyen korrodálódott a fémbetét, a vasbeton lemez. A korábbi felújítások során nem a projektdokumentációnak megfelelő anyagokat használták, rossz minőségű volt a beton, hiányzott vagy hiányos volt a szigetelés, ami miatt a víz és a jég komoly károkat okozott.

 

Több helyen korrodálódott a fémbetét, a vasbeton lemez, Körkép.sk

 

A hidat eredetileg október 14-én adták volna át, ám a kedvező időjárás miatt sikerült korábban befejezni a munkálatokat.

 

A Magyar Közút Zrt. forgalomszámlálási adatai szerint naponta átlagosan 5321 jármű használja a hidat, amelyből mintegy négyezer személyautó és kisteherautó, ezer pedig teherautó. Kevesebb részben kerékpárral és motorkerékpárral haladnak át.

 

 

Körkép.sk/KL

Nyitókép: Körkép.sk

 

Korábbi cikkeink:

 

Érsek előbb átadta, majd újra lezárta a medvei hidat

 

Medvei híd: Életveszélyes volt, mégis egy évet vártak a felújítással

 

Kihalt főút, tátongó lyukak, óriási kerülők. A medvei hídról jelentjük

 

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »