Végre: a szlovák egészségügy felfedezte a várólistát, nem kell majd versenyezni a vakcinákért

Végre: a szlovák egészségügy felfedezte a várólistát, nem kell majd versenyezni a vakcinákért

Ezután nem kell majd vadászni a szabad oltásokra, ígéri az egészségügyi minisztérium. A tárca új applikációt készít, amely „váróteremként” is működik majd – írja a TASR. 

Várhatóan egy héten belül indul az új rendszer, amely lehetővé teszi majd, hogy pusztán a születési szám megadásával regisztrálhassunk oltásra. A váróterem azért életkor szerint kategorizál is, így először az idősebb korosztályok kapják meg a meghívót. A tárca szóvivője, Zuzana Eliášová szerint egyelőre még a véglegesítésen dolgoznak, és minden információt idejében közzétesznek. Egyelőre úgy néz ki, egyszer kell majd regisztrálni, az alkalmazás pedig értesítést küld a szabad helyekről.

A minisztérium közlése szerint az országban az oltás iránti érdeklődés hatalmas, azonban nincs elég vakcina, így az oltási stratégia folyamatosan attól függően változik, milyen típusú oltások éppen elérhetőek.

Hírdetés

Azon is dolgoznak, hogy a hatvan év felettiek és az egészségügyi dolgozók egyszerre igényelhessék az oltást. Várhatóan március 15-e után válhat nyilvánossá az új űrlap.

Azt, hogy ki szerint volt jó ötlet csak a kórházban lévő vakcinákra kiírni a jelentkezést, egyfajta versenyfutássá alakítva az oltás megszerzését, sajnos nem tudtuk meg.

(LB/TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »