Végre a rászoruló magyar családokhoz is eljut a nyár valódi öröme

Végre a rászoruló magyar családokhoz is eljut a nyár valódi öröme

A Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványa most olyan magyar családok tartalmas nyári üdültetését szervezi, akik önerőből szinte biztosan nem engedhették volna meg maguknak, hogy ilyen formában töltsék el megérdemelt pihenésüket.

Sneider Tamás, a kuratórium elnöke az Alfahírnek elmondta, hogy szeretnék a kezdeményezést minél több honfitársunk számára elérhetővé tenni.
Hangsúlyozta, a legideálisabb az lenne, ha nem lenne szükség az ilyesfajta jótékonykodásra, de a meglévő társadalmi különbségek a jövőben is minden bizonnyal sajnos csak tovább mélyülnek, ami szükségesszé teszi az ilyen emberbaráti gesztusokat.

Kiss Gabriella, szervező koordinátor és Baráth Zsolt a programok kialakításért felelős szervező elmondták, hogy felemelő érzés volt már maga a program előkészítése is, amelynek során több család is elmesélte:

gyermekeik megszületését követően még nem volt lehetőségük nyaraláson részt venni.

“Ha sikerül mosolyt csalni a résztvevők arcára, akkor sikeresnek mondható a kezdeményezés. Mi ezért dolgozunk.”

– fogalmazott Baráth.

Mátraszentimrére elszakított területről érkeznek családok, ezúttal Kárpátaljáról, ahol a háború kirobbanását követően a szó szoros értelmében a túlélésért küzdenek a helyi magyarok, az elszabadult árak következtében az alapvető élelmiszerek megvásárlása is komoly gondot okoz, így értelemszerűen a nagy többség nyaralásról nem is álmodhatott volna.

A szervezők nem titkolt célja a hagyományteremtés, az értékek közvetítése, az összetartozás erősítése, továbbá maradandó élmény nyújtása minden résztvevőnek.

Több időpontban és helyszínen (Ózdon, Tiszavasváriban), elsőként az ásotthalmi Bűbáj Birtokon strandolás, betyár bemutató, lovaskocsizás, karaoke parti várja a résztvevőket.

Az előzetes toborzás nyomán 29 szerényebb körülmények között élő család, 57 felnőtt és 98 gyermek tagja tud egy hetet tartalmas programokkal jó társaságban eltölteni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »