Véglegesítették az LMP új frakcióvezetőjét

Az LMP képviselőcsoportja kedden véglegesítette frakcióvezetői tisztségében Schmuck Erzsébetet, akit bő egy hete még ideiglenesen választottak meg az ötfős csoport vezetőjének – közölte sajtótájékoztatón a párt szóvivője, Gál József. Frakcióvezető-helyettest egyelőre nem választottak.

Schmuck Erzsébet a teljes képviselőcsoport jelenlétében elmondta: a jövőben feladatuknak érzik, hogy a kormányt szembesítsék döntéseivel, és elmondják, hogy a magyar reformok nem működnek, a bérek alacsonyak, a munkaerő kivándorol, a vidéki települések megélhetés hiányában elnéptelenednek, a korrupció hatalmas méreteket ölt, a kormány társadalom- és gazdaságpolitikája csődöt mondott. Emellett gátat kívánnak szabni az „oligarcha-törvénykezésnek”, annak, hogy egyik pillanatról a másikra fogadjon el a Ház a Fidesz hátországát szolgáló előterjesztéseket.

Van alternatív javaslat mutatott rá, az LMP programja kivezető utat mutat a Fidesz zsákutcás politikájából – jelentette ki. Hozzátette: kiállnak a többkulcsos adózás, a béremelés mellett, a vidék, a falu és a hazai kis- és közepes vállalkozások felzárkóztatása mellett.

Kérdésre elmondta, hogy a képviselőcsoport országjárásba kezd az elkövetkező hetekben, és a tagok leterheltsége függvényében választanak frakcióvezető-helyettest egy későbbi időpontban.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »