Végleg bezárják Ferihegy 1-et

Végleg bezárják Ferihegy 1-et

Nem fogad többé repülőket és utasokat a Liszt Ferenc repülőtér 1-es terminálja: hazánk első, patinás légikikötője helyett a 2-es terminálon hajt végre jelentős, ötvenmilliárd forintos fejlesztést az üzemeltető Budapest Airport Zrt.

Öt év alatt ötvenmilliárd forintot fordít fejlesztésre a Budapest Airport Zrt.: a Liszt Ferenc repülőtér B terminálján már megkezdődött az új utasmóló építése, amelynek révén tízezer négyzetméterrel és kilenc utashíddal gyarapodik a légikikötő. Mint Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója a Lánchíd Rádió Szaldó című műsorában elmondta, a fejlesztés révén lehetőség nyílik arra, hogy a széles törzsű gépekhez egyszerre két utasmólót is csatlakoztassanak, ezáltal javuljon az interkontinentális járatok kiszolgálása. A ferihegyi repülőtér utashídjainak száma így 27-re növekszik, aminek következtében feleslegessé válik a repülőtér betonjára épült, a diszkont-légitársaságok kiszolgálására hivatott és sokat kritizált bádogterminál. Ezt rövidesen elbontják.

A beruházás révén 2018-ig évi 15 millió utas fogadására és kiszolgálására lesz alkalmas a repülőtér – a 2016-os utasszám várhatóan meghaladja majd a 11 milliót –, ám a bővítésnek ezzel nincs vége. A szóvivő szavai szerint a hosszú távú tervek között szerepel egy új terminál építése is, ennek előkészületi munkái egy-másfél éven belül kezdődhetnek meg. Az új terminál 2021–2022 körül készülhet el, és ezen beruházás során alakítják ki a majdani reptér vasútállomását is.

Hardy Mihály szavai szerint mindez azt is jelenti, hogy a nagygépes kereskedelmi forgalom jelentős bővülése esetén sem számolnak már a 2012-es Malév-csőd után bezárt Ferihegy 1-es terminál újranyitásával. – A Budapest Airport feladata, hogy az 1-es terminált eredeti Bauhaus-stílusában megőrizze, így tehát nincs mód arra, hogy ezt a létesítményt fejlesszük a 21. századi igényeknek megfelelő színvonalra. Az épület irodaházként és rendezvényhelyszínként szolgál tovább, a terminál előtti betont pedig kisgépek és teherszállító repülők használják – mondta a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. Hardy Mihály szót ejtett a repülőtéren kívüli, de a légiutas-forgalomhoz kapcsolódó egyéb beruházásokról is: nemrég adtak át egy újabb, hatszáz férőhelyes parkolót, és már megkezdték az építését a reptéri szállodának, amely jövő év végére készül el. Az új hotelt az Ibis lánc fogja üzemeltetni, 145 szobás lesz, közvetlen összeköttetéssel a terminálokkal.

Erős növekedést vár a RyanairJelentős, 80 százalékos utasforgalom-bővüléssel számol a budapesti piacon öt éven belül a Ryanair – közölte az ír fapados légitársaság regionális kereskedelmi vezetője. Horváth Evelin tájékoztatása szerint jelenleg a társaságnak jelenleg 15 százalékos részesedése van a ferihegyi utasforgalomból. A jövő nyári menetrendben heti három alkalommal már szerepel East Midlands-i járat is, így a budapesti célállomások száma 23-ra emelkedik. Emellett több német városba is sűrítik járataikat. A Ryanair a jövő évre 2,1 millió utast valószínűsít, ez 12 százalékkal több, mint ebben az évben. A tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a társaság nemcsak árakkal, hanem szolgáltatások minőségének javításával is versenyezni kíván; fejlesztik az online foglalási rendszert, gépeiket pedig új típusú ülésekkel szerelik fel, így növekedhet a lábtér. (MN)

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 06.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »