Végeztek az egy hónapja megölt rabbi gyilkosával

Végeztek az egy hónapja megölt rabbi gyilkosával

Megölték a múlt hónapban lelőtt rabbi gyilkosát az izraeli biztonsági szolgálatok. Az akcióhoz Twitter-üzenetben gratulált az izraeli védelmi miniszter. Hétfőn egy másik izraeli telepen élő rabbit késelt halálra egy palesztin.

Palesztin fiatalok dobálták kövekkel az izraeli biztonságiakat a megszállt Ciszjordániában. Amiatt tiltakoztak, hogy az izraeli egységek hajnalban, egy palesztin faluban, összehangolt akcióban végeztek az egy hónappal ezelőtt megölt rabbi gyilkosával. Az elkövető izraeli sajtóértesülések szerint tüzet nyitott az egyenruhásokra, akik agyonlőtték a palesztint. A fegyveresnél gépkarabélyt és robbanószert is találtak. Ebből arra következtetnek, hogy újabb merényletre készültek az izraeliek ellen.

„Az izraeli rendőrség, a határrendőrség és a Yamam terrorelhárító egység műveletet hajtott végre az éjjel, hogy megtalálja a terroristákat, akik meggyilkolták Sevah rabbit, több mint 3 héttel ezelőtt. A bevetés során lelőtték a terroristát, aki meghalt. Rendőreink közül senki nem sérült meg, a terrorelhárító művelet folytatódik az összes körzetben, hogy megakadályozzunk és válaszoljuk akármilyen terrortámadást Izrael területén” – nyilatkozta Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő.

Hírdetés

Az akció előtt a palesztinok egy másik rabbival is végeztek egy ciszjordániai buszmegállóban. Őt halálra késelték. A támadónak sikerült elmenekülnie.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozat családjának, és azt ígérte bíróság elé állítják az elkövetőt. „Épp az imént beszéltem az izraeli mentőszolgálat vezetőjével, aki megerősítette az arieli sérült halálát. Együttérzésünkről biztosítjuk a családját. A hadsereg és a biztonsági szolgálatok üldözik a gyilkosokat” – fogalmazott.

A palesztin fegyveresek 2015 óta több mint 50 izraelit öltek meg. Legutóbb azután lángolt fel erőszak a közel-keleten, hogy az amerikai elnök decemberben bejelentette, elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, amelyet a palesztinok leendő államuk fővárosának tartják. Vasárnap Mahmúd Abbász elnök felszólította a palesztin kormányt arra, dolgozza ki, hogyan lehetne minden kapcsolatot megszakítani Izraellel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »