Véget ért az utolsó Bonaparty. Rybanič is színpadra lépett

Véget ért Pozsonyban a Bonaparte lakáskomplexum előtt tartott Kaliňák-, Fico- és kormányellenes tüntetés. Ez volt az utolsó, sorban a 12. demonstráció a miniszterelnök lakása előtt, amit egy áfacsalással vádolt vállalkozótól bérel, akinek ügyleteit maga a belügyminiszter fedezi.

 

A mai rendezvényen Richard Sulík (SaS) ellenzéki politikus a pódiumra lépve a Szlovák Postát kritizálta, mert megtagadta a Kali Špeciál című kiadvány terjesztését – kétséges indokokra hivatkozva. Sulík szerint a Postát politikai célokra használják fel.

 

Igor Matovič a tüntetésen elmondta, hogy „Szlovákia még sosem találkozott tiltakozó akciók ilyen sorozatával”.

 

Forrás DennikN.sk

 

Pódiumra lépett az SaS-es képviselő, Jozef Rajtár asszisztense is, Filip Rybanič, aki saját felelősségre, a banktitok megsértésével belenézett Robert Kaliňák belügyminiszter és Ján Počiatek volt közlekedésügyi miniszter számlaforgalmába. Az összegyűlt tömeg Rybanič színpadra lépésekor azt skandálta: „Hrdina” (Hős), illetve „Kaliňák do basy” (Börtönbe Kaliňákkal).

 

A fiatal, vád alá helyezett asszisztens arról beszélt,

„Az állam van az emberekért, és nem az emberek az államért. Azért vagyunk itt, hogy élhessünk, és hogy jól élhessünk. El kell érnünk, hogy az állam ne csak kiváltságosoké legyen, akik meggazdagodhatnak és rendőröket hívhatnak vissza, és hasonló [dolgokat tehetnek]”

 

A szervezők szerint 1583 ember vett részt a tiltakozó akcióban. A demonstráció végén az emberek mécseseket gyújtottak meg – Matovič szerint a béke szimbólumait.

 

DennikN.sk, HNonline.sk

Nyitókép:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »