Véget ért a XVII. Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválja

Véget ért az öt napon át zajló XVII. Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválja. A rendezvényen öt külföldi és tiz hazai bábszínház előadásait láthattuk, köztük négy egyetem bábszakos diákjainak produkcióját is.

Volt továbbá nemzetközi fesztiválokról szóló kollokvium és két könyvbemutató is. Jelentős esemény közülük a Kovács Ildikó redezőről szóló monográfia román nyelvű kiadásának bemutatója. Idén a hazai társulatok a külföldiekkel egy mezőnyben versenyeztek a fesztiváldíjakért.

Hírdetés

A rendezvény a gyermekelőadások mellett az idén is számos, ifjaknak és felnőtteknek szóló előadást is bemutatott. A több mint 7000 nézőből 1410 magyar anyanyelvű gyermekkel sikerült a bábszínház varázsát megosztani.

Az öt tagú bíráló bizottság Slobodan Marković (a zsűri elnöke, a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál igazgatója) Raluca Tulbure (teatrológus), Andreea Chindriș (teatrológus), Szebeni Zsuzsa (színháztörténész) és Claudiu Groza (teatrológus) a következő díjakat osztotta ki a rendezvény zárógáláján:

Köszönjük a meghívottaknak, a támogatóknak, a partnereknek és a kolozsvári közönségnek, hogy velünk tartottak  és egy tartalmas, emlékezetes fesztivál-élménnyel lettünk gazdagabbak. (sajtóközlemény)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »