Véget ért a magyar nyerőszéria

Véget ért a magyar nyerőszéria

Magyarország öt győzelem után vereséget szenvedett a 27. férfi kézilabda-világbajnokságon. A végső győzelemre is esélyes spanyol kézilabda-válogatott 36-28 arányban múlta felül a tartalékos kerettel felálló magyar válogatottat. Aggodalomra semmi ok, hiszen a negyeddöntős szereplés már a mérkőzés előtt is adott volt. Magyarország ellenfele a legjobb négybe jutásért folytatott küzdelemben Franciaország válogatottja lesz.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a középdöntőben felülmúlta Brazília és Lengyelország legjobbjait, ezáltal bebiztosította a negyeddöntős szereplést.

A mérkőzésen először a spanyol csapat lendülhetett támadásba. Az első rohamból sajnos azonnal vezetést szereztek a spanyolok. A fordulásnál Rosta Miklóst rántották le a földre. A megmozdulás büntetőt hozott a magyar csapatnak, amit az előző meccseken pihentetett Balogh Zsolt sikeresen értékesített. A 7. percre tetemes előnyt halmozott fel Spanyolország, ekkor már négygólos előnnyel rendelkeztek. Nem kellett sokat várni a második, magyar büntetőre. A 10. percben Balogh értékesíti a második hétméteresét is. A hetesnek, egy akciógólnak és három gyors, egész pályás találatnak köszönhetően sikerült ledolgozniuk az ötgólos hátrányt a fiúknak. Az első tizenöt perc után ismét Spanyolország vezetett 10-8 arányban. Az első magyar időkérésre a 21. percben került sor, négygólos spanyol vezetésnél. A rövid technikai pihenő után Balogh Zsolt szerezte meg a negyedik találatát. Öt perccel az első félidő vége előtt, először a mérkőzés során hatgólos volt a spanyol előny. Magyarország a játékrész végére sem tudott javítani ezen a hátrányon, sőt, a spanyolok hétgólos vezetéssel vonultak az öltözőbe. Az állás ekkor 21-14 volt.

Az első félidő játékképét látva szembetűnő, hogy Magyarország egy tartalékos csapattal állt ki Spanyolország ellen. Rengeteg hibát vétünk mind támadásban, mind pedig védekezésben. Az első játékrész során a szerencse sem volt velünk, hiszen számos olyan gólt szereztek a spanyolok, amely Székely Marciról pattant a kapunkba. Ha valakit ki kellene emelni a magyar csapatból, akkor az Balogh Zsolt lenne, aki az első félidőben hat próbálkozásból öt gólt szerzett. Mérvadó tétje ugyan nincs a mai mérkőzésnek, azonban mentális szempontból is jobb lenne, ha egy kicsit összeszedettebbek lennének a srácok a második harminc percre.

A második félidő első támadását a magyar csapat vethette fel, amelyből büntetőt szereztünk. A harmadik magyar hétméterest Máthé Dominik értékesítette. A büntető után ott folytatódott a játék, ahol az előző játékrészben véget ért. A 38. percben már nyolcgólos volt a spanyol előny. Sajnos a további pecekben sem javult a magyar játék. A 45. percre tizenkét gólra duzzadt a hátrányunk. A ma esti teljesítmény mérföldekre van az eddig mutatott játéktól. A második félidőre mintha teljesen elengedtük volna a mérkőzést.  Reméljük, hogy szerdán a franciák ellen visszatér a srácok lendülete és önbizalma. A második magyar időkérés után kicsit összeszedték magukat a fiaink. Az 52. percre tízgólosra égették a hátrányukat. Az utolsó tíz percben még egy 1:6-os rohamot is tudtak diktálni, ez azonban nem volt elegendő a győzelemhez. A végeredmény 36:28 Spanyolország javára.

Hírdetés

 

A magyar férfi válogatott kerete:

Kapusok: Borbély Ádám, Mikler Roland, Székely Márton
Jobbszélsők: Hornyák Péter, Rodríguez Álvarez Pedro
Jobbátlövők: Ancsin Gábor, Balogh Zsolt, Máthé Dominik
Irányítók: Győri Mátyás, Hanusz Egon, Lékai Máté, Nagy Bence
Beállók: Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Sipos Adrián, Topic Petar
Balátlövők: Bodó Richárd, Szita Zoltán
Balszélsők: Bóka Bendegúz, Sunajko Stefan
Szövetségi kapitány: Gulyás István

Az 1. csoport végeredménye:

(Kiss Márton/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »