Véget ért a diákbuli-maraton – számos feladatban mérettettek meg az erdélyi magyar egyetemisták

Véget ért a diákbuli-maraton – számos feladatban mérettettek meg az erdélyi magyar egyetemisták

Visszaülhetnek az iskolapadba a számos élménnyel és emlékkel gazdagabb egyetemisták, ugyanis szombaton és vasárnap éjjel lezárultak az Erdély-szerte rendezett diáknapok.
Egész napos majálisozással, majd a kolozsvári USNK zenekar fellépésével zárult vasárnap éjjel a 26. KMDSZ- diáknapok, amelyet az előző években zsinórban ötször második helyen végző Balls & Dolls csapata nyert. A dobogó második fokára a S’tudja állhatott fel, míg a harmadik helyezett a főként székelyudvarhelyiek alkotta FuckTúra lett. Az idei év legsportszerűbb csapatának a résztvevők a BEER-ka alakulatát választották, míg a legerősebb klánt a Balls & Dolls, FuckTúra és Hajrá Vidámfiúk közössége alkotta. A szerdától vasárnapig tartó rendezvényen

közel 2000 kolozsvári magyar egyetemista vett részt,

akik a bulizáson kívül számos feladatban mérték össze erejüket és tudásukat.

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) által minden év májusában megtartott eseményre 55 csapat jelentkezett. A magyar diákság által legjobban várt rendezvény szerdán délben kezdődött a kincses város főterén, majd délután a Hójában sorra bemutatkoztak az idén versengő csapatok.

Hírdetés

Csütörtöktől szombatig a sportoké, a kocsmajátékoké, valamint a kultúráé volt a főszerep:

a hagyományos kosárlabda, kézilabda és futball mellett többek között sörpongban, sakkban, néptáncban, karaokéban, slamben szerveztek próbákat, de általános műveltségi vetélkedő is volt. Akik pedig nem fáradtak el az egész napos próbák során, azokat minden este buli várta az Erdélyi Néprajzi Múzeum szomszédságában. Az idei diáknapok záróakkordja a már hagyományossá vált bográcsozás volt a Hója oldalában, majd este következett a díjátadó. Az eredményhirdetés előtt Lőrincz István, a KMDSZ elnöke megköszönte a 120 szervező töretlen munkáját az elmúlt bő egy hónapban, valamint minden egyes résztvevő példás hozzáállását az idei játékokhoz. Beszédében kiemelte, hogy „a 26. KMDSZ-diáknapok ti vagytok”, utalva arra, hogy a helyi magyar diákság nélkül nem lehetett volna megszervezni eme nívós eseményt.

Marosvásárhelyen is diáknapoztak az egyetemisták a múlt héten. A négynapos rendezvényen 33 csapat vett részt, akik több mint ötven játékban mérhették össze tudásukat – a győztes pedig a Fa-Samba nevű csapat lett. A méltán népszerű sportokon kívül

kincskeresés, karaoke, kvíz és különböző kocsmajátékok tették színesebbé a vásárhelyi fiatalság elmúlt napjait.

A szervezők idén is nagy hangsúlyt fektettek az esti programokra, fellépett többek között a magyarországi Brains együttes, a Lóci játszik és a Parno Graszt is, míg az erdélyi zenekarok közül meghallgathatták a FUNKorporation és a Bagossy Brothers Company dalait. A 21. alkalommal megrendezett esemény idén is üde színfoltja volt a marosvásárhelyi magyar diákság életének, a „legelvetemültebbek” pedig már most készülnek a 2020-as megmérettetésre.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »