Vége az ellenzéki előválasztásnak, vasárnap délután jönnek az eredmények

Vége az ellenzéki előválasztásnak, vasárnap délután jönnek az eredmények

Véget ért az ellenzéki előválasztás második fordulója, melyben az egyéni választókerületek indulói helyett már csak a miniszterelnök-jelöltek versenyeztek egymással. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter párharcáról a választók szombat este 20 óráig dönthettek, a zárásig sorba állók szavazatait azonban még személyesen és online is rögzítik az operátorok.

A szavazatokat megyénként, Budapesten pedig választókerületenként fogják összeszámolni a számlálóbiztosok. A számolás vasárnap reggel kezdődik.

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) tájékoztatása szerint a testület tagjai minimum óránként egy megye és egy budapesti választókerület eredményeit fogják az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon élő videóban bejelenteni, melyről az Alfahír is folyamatosan tájékoztatni fogja olvasóit.

Hírdetés

Az első bejelentés várhatóan dél és egy óra között lesz.

A hivatalos végeredményt valószínűleg vasárnap késő éjjel fogja közölni az OEVB, ám ha a részeredmények alapján Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között jelentős mértékű különbség alakul ki, kora estére vélhetően biztosan tudhatjuk majd, ki lesz 2022-ben Orbán Viktor kihívója az ellenzéki összefogás részéről.

Az előválasztás második fordulója egyébként két komolyabb meglepetést is hozott: az egyik, hogy a Fidesz kampányát teljesen felborítva Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára, a másik, hogy az érdeklődés meghaladta az első fordulóét, pénteken például rekordot jelentő, közel 102 ezer ember adta le szavazatát valamelyik jelöltre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »