Vége a legöregebb NB I-es stadionnak

Vége a legöregebb NB I-es stadionnak

A Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. hivatalosan is tájékoztatta a DVTK labdarúgóklubot, hogy ez év október 29-én, a Ferencváros ellen játszhat utoljára hazai pályán a Diósgyőri Stadionban, a 17 ezres arénának ugyanis vége, a futballcsapat pedig új arénát kap.

A jelenlegi pályát és a klubházat 1939-ben avatták fel a Kispest elleni 6-2-es győzelemmel. 1968-ban megépültek az állóhelyes „bástyák”, ekkoriban a győri aréna megépüléséig a vidék legnagyobb stadionjaként funkcionált. 2003-ban felszerelték a világítást, 2006-ban újult meg a klubház. A napos oldali, 3500 férőhelyes lelátót 2010-ben vehették birtokba a diósgyőri szurkolók.

Vasas: dettóUgyanezen a napon játszanak utoljára NB I-es mérkőzést a Fáy utcai Illovszky Stadionban, ami a Vasasnak ad otthont bő fél évszázada. Novemberben elindul a bontás, amit új aréna építése követ. A Videoton elleni mérkőzés előtti délutánon és a mérkőzéshez kapcsolódóan számos programmal, meglepetéssel készülnek Angyalföldön.

A jövő hét végén – szombat 18 órakor – sorra kerülő Diósgyőr–Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésre valószínűleg meg is telnek majd a piros-fehér lelátók, a klub hétfői közleménye is erre buzdítja a helyi sportbarátokat.

A meccsjegy.mlsz.hu oldalon hétfőtől, személyesen pedig kedd déltől vásárolhatók meg a belépők. A mérkőzésre a korábban kiadott őszi ötmeccses bérletek nem érvényesek, de a bérletes szurkolók helyét október 22. 16 óráig fenntartják.

Érdekesség, hogy a diósgyőri nézőcsúcs pont egy Fradi elleni mérkőzésen született meg, 1968 őszén 35 ezer ember volt kíváncsi a fővárosiak vendégjátékára.

A stadionban 1977 és 1998 között tizenegy nemzetközi mérkőzést játszottak, a Diósgyőr kupamérkőzésein kívül három válogatott olimpiai selejtező vendégeskedett itt, ezeken mindannyiszor győztünk, és még gólt sem kaptunk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »