Védőügyvéd: Abdeslam nem tudott a robbantásokról

Védőügyvéd: Abdeslam nem tudott a robbantásokról

Nem volt tudomása a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett fő szervezőjének, Salah Abdeslamnak arról, hogy merényletek várhatók a belga fővárosban – közölte a sajtóval Sven Mary, a gyanúsított ügyvédje egy bírósági meghallgatás után csütörtökön.

Hozzátette: a támadásokat követő megbeszélésből az derült ki, hogy Abdeslam nem működött együtt a keddi brüsszeli öngyilkos merényletek elkövetőivel.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a vádlott a brüsszeli robbantások óta együttműködik-e a hatóságokkal, az ügyvéd elmondta: nem hinné, hogy védence magába zárkózna, de senkinek nem nyilatkozott az eset óta. Az ügyvéd úgy vélte, mielőtt a nyomozókkal újra beszélne, Abdeslam vele szeretne egyeztetni.

Mielőbb Franciaországba szeretne kerülni?

Korábbi kijelentéseivel ellentétben mihamarabb Franciaországba szeretne kerülni Abdeslam – közölte Sven Mary. Mint mondta, Abdeslam a lehető leghamarabb francia bíróság elé kíván állni, hogy „magyarázatot adjon” a november 13-án elkövetett merényletsorozatban játszott szerepére. Az ügyvéd hozzátette: tájékoztatja az ügyben eljáró bíróságot arról, hogy Abdeslam nem utasítja el franciaországi kiadatását.

Sven Mary közölte: mindent megtesz azért, hogy Abdeslam kívánsága a legrövidebb idő alatt teljesülhessen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »