Védelmi megállapodást kötött Ukrajna és az USA

Védelmi megállapodást kötött Ukrajna és az USA

Volodimir Zelenszkij elnök jelenlétében ukrán–amerikai védelmi megállapodást írt alá Andrij Taran ukrán és Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kedden Washingtonban az ukrán védelmi szektor NATO-elveknek és -szabványoknak megfelelő reformjáról – adta hírül a korrespondent.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a Védelmi Minisztérium és a Pentagon között létrejött keret-megállapodásban

az USA megerősítette rendíthetetlen támogatását Ukrajna szuverenitását és területi integritását,

valamint Krím orosz megszállása és a kelet-ukrajnai agresszió elítélését illetően.

Hírdetés

A dokumentum meghatározza a további lépéseket a két védelmi minisztérium együttműködése során Ukrajna védelmi potenciáljának erősítése, területi egységének megóvása terén, és a NATO-kompatilitás, valamint a regionális biztonsághoz történő hozzájárulás megvalósításában.

A keret-megállapodás a többi között megerősíti az Ukrajnának nyújtott állandó támogatást külpolitikai irányvonalának külső beavatkozástól mentes jövőbeni alakításához,

beleértve Ukrajna NATO-belépési törekvését.

A dokumentum rendelkezik a kétoldalú együttműködésről biztonsági téren, az USA általi támogatásról, közte a teljes értékű kiképzési programról és hadgyakorlatokról, amelyek hatékonyan segítik Ukrajnát az orosz agresszióval szemben kifejtett ellenállásban.

A dokumentumban egyebek mellett szó van a kiberbiztonság erősítése terén folytatott együttműködésről és a katonai hírszerző hivatalok partneri kapcsolatának szorosabbra fűzéséről.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »