Védd meg a határt! – dalban üzennek rockzenészek

Védd meg a határt! – dalban üzennek rockzenészek

A Barcsik Vali (A Hét Vezér, ex-Napoleon Boulevard, ex-Solaris Fusion), Friskó „Fidó” Péter (ex-Perfect Symmetry), Matus „Matter” Péter (Coda, Rudán Joe Band, ex-Rózsaszín Pittbull), Palancsa Bence (Siberia), Ráduly Levente (Szkítia, HRB Rock Band, ex-Black Box) és Rudán Joe (Dinamit, ex-Pokogép, ex-P. Mobil) alkotta Európa Projekt “Védd meg a határt!” címmel egy új dalt jelentetett meg, amelyhez klip is készült. A formáció több tagja beszélt a HammerWorldnek a dal keletkezésének hátteréről.


Barcsik Vali, billentyűs, énekes:
 
“A rock műfaj, a kezdetektől a nyers, őszinte megnyilvánulást képviselte. Zenészként, bizonyos helyzetekben, merni kell állást foglalni. Súlyos, mindenkit érintő helyzet van. A dalban való részvételem, képviseli az álláspontom, minden politikai befolyástól mentesen. Az ügy, amiért véleményem szerint a dal született, egy család védelme. A szűk család neve Magyarország, a tágabbé, Európa.”
 
Rudán Joe, énekes:
 
“A dal témájával azonnal azonosulni tudtam. Vérlázító, hogy elmebeteg politikusok ide csalják a keresztény Európába – a mi nevünkben – ezeket az embereket. Fogadjuk be őket, ha tényleg menekültek, és becsületesen dolgozni akarnak, de az ingyenélő, segélyre váró, balhés csőcselékből nem kérünk! Védjük meg a saját határainkat, mert ez a mi hazánk!”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »