Vb-selejtezők: Ciro Immobile duplája mentette meg az olaszokat

Vb-selejtezők: Ciro Immobile duplája mentette meg az olaszokat

Helyreállt a papírforma szerinti rend a labdarúgó-világbajnoki selejtezősorozat európai G csoportjában, mert a második fordulót követően még élen álló Albánia a vártaknak megfelelően 2-0-ra alulmaradt hazai pályán a spanyolokkal szemben. 

immo554_bCiro Immobile

Az ibériai alakulat vasárnap esti sikerével 7 pontra növelte összetettjét, és jobb gólkülönbséggel megelőzi a második helyre előrelépett Olaszországot, amelyik – leginkább Ciro Immobile duplájának köszönhetően – csak a hajrában nyert 3-2-re Macedóniában.

A spanyolok eddigi 85-szörös válogatott középhátvédje, Gerard Piqué különben az albánok elleni összecsapás után jelentette be, hogy a 2018-as oroszországi vb után visszavonul a válogatottságtól, ám a sportsajtóban mégis a mezéről „eltűnt” spanyol zászló borzolta a kedélyeket. Hétfőn a futballszövetség közleményben tisztázta azt, amit amúgy sejteni lehetett: a Barcelona katalán futballistája nem volt „tiszteletlen”, pusztán annyi történt, hogy a kényelmesebb hosszú ujjú mezét viselte levágott az ujjal, a spanyol lobogó csíkjai pedig ennek a típusú felsőnek a karján egyáltalán nincsenek.

A 3. forduló első meglepetését Grúzia okozta, amely 1-1-es döntetlent ért el Walesben, miközben a szerbek az osztrákok ellen folytatták a pontgyűjtésüket a D jelű hatosban. Vasárnap este lépett pályára az I csoport mezőnye is: Izland Törökország ellen folytatta eddigi jó menetelését, miközben a listavezető horvátok a Juventus csatára, Mandzukic góljával nyertek Finnországban. 

A 3. forduló vasárnapi eredményei, D csoport: Wales–Grúzia 1-1, Moldova–Írország 1-3, Szerbia–Ausztria 3-2. Az állás: 1. Szerbia 7 pont, 2. Írország 7, 3. Wales 5, 4. Ausztria 4, 5. Grúzia 1, 6. Moldova 0.

G csoport: Macedónia–Olaszország 2-3, Albánia–Spanyolország 0-2, Izrael–Liechtenstein 2-1. Az állás: 1. Spanyolország 7 pont (11-1), 2. Olaszország 7 (4-3), 3. Albánia 6 (4-3), 4. Izrael 6 (5-5), 5. Macedónia 0, 6. Liechtenstein 0.

I csoport: Izland–Törökország 2-0, Finnország–Horvátország 0-1, Ukrajna–Koszovó 3-0. Az állás: 1. Horvátország 7 pont (8-1), 2. Izland 7 (6-3), 3. Ukrajna 5, 4. Törökország 2, 5. Finnország 1 (3-5), 6. Koszovó 1 (1-10).


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »