Vb, Eb, Világliga – Kijelölte a célt Märcz Tamás a férfiválogatott számára

Vb, Eb, Világliga – Kijelölte a célt Märcz Tamás a férfiválogatott számára

A vízilabdázók a most kezdődő európai Világliga-tornán vívhatják ki a nyári „túlterhelést”, a férfiak szövetségi kapitánya azonban elmagyarázta, hogy miért és hogyan nem lesz mindegyik megmérettetés ugyanolyan fontos, hisz a játékosokat sem lehet kizsigerelni.

A csapatépítést tartja majd szem előtt Märcz Tamás, az olimpiai bronzérmes magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a párizsi ciklus első nemzetközi tornáján, a világliga csütörtöktől szombatig tartó európai döntőjében Podgoricában.

„Általában a Világliga-események előtt kevés időt kap a válogatott, most elmondhatjuk, hogy több nap is rendelkezésre állt, hogy egy bővebb kerettel, 18 fővel dolgozhassunk. Szerencsére nem 13, hanem 15 főt lehetett nevezni a Világligára, ami megadja a lehetőséget, hogy több játékost is beforgathassak majd a mérkőzéseken, ez biztos meg is fog történni, változni fog a meccskeret” – jelezte a rajongók felé a kapitány az InfoRádiónak nyilatkozva.

Látja, milyen fizikai állapotban vannak a játékosok, és azt is, hogy egy-egy egyszerűbb vagy bonyolultabb gyakorlatra, taktikai elemre hogyan reagálnak, hogyan gyakorolják be.

„A motiváció nem hiányzik senkiből, gyorsan le lehetett szűrni, hogy

Hírdetés

nagyon koncentráltak, tettre készek, mind a fiatalok, mind az idősebbek szeretnének bekerülni a csapatba.”

A Világliga hasznáról szólva elmondta, nemcsak a saját csapatunkat kell megtalálni, hanem az ellenfelet is „szűrni, tesztelni” lehet, és kell is, és bár az eredményesség is fontos lesz, hisz a vízilabdát gólra játsszák, a kiemelt esemény idén a vb és az Eb, nem a legnagyobb cél tehát, hogy a csapat most Világligát nyerjen: „egy fontos mérföldkő a válogatottnak, és egy fontos torna lehetősége a válogatottnak a nyár közepén” még akkor is, ha csak a harmadik legfontosabb idén.

Magyarra fordítva:

„elég soknak találnám, hogy egy játékos mind a három tornán ott legyen, de

elképzelhetőnek tartom, hogy egy-egy fiatalabb játékos ilyen szintű terhet is elvisz” – magyarázta Märcz Tamás a közelgő feladatok rangsorolását.

Szeptember elejére két éremmel lenne elégedett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »