Vavra: a kispadnak is koncentráltnak kell lennie

Vavra: a kispadnak is koncentráltnak kell lennie

A bajnok lévaiak elleni 95:83-as vereséggel debütált hazai pályán a komáromi férfi-kosárlabdacsapat az extraliga idei kiírásában.

A komáromi–lévai régióderbik mindig fokozott érdeklődéstől kísértek, hát még, ha a szezon legelején, a 3. fordulóban találkozik az előző idény bronzérmese és bajnoka, amikor még messze nem kiforrottak a csapatok. A két szurkolótábor fáradhatatlan buzdítása közepette szemügyre vettük, milyen tendenciákra számíthatnak a Duna partján – mindezt Vavra András, a komáromiak vezetőedzője lapunknak adott értékelése alapján. 

„A kulcsmomentumokban a tapasztaltabb csapat jobb döntéseket hozott.” 
Komáromi részről egyelőre túl sok teher hárul Nenad Miloševičre. A 35 éves irányító ötletes támadásokat tudott vezényelni, míg bírta erővel, de hiányzott még egy dörzsölt öreg róka a hazai csapatból. Kora és tapasztalata alapján a két horvát, a legtöbbször egymást váltó Nenad Delic és Sasa Jankovic is alkalmas lehetne a vezérszerepre, de egyikük sem az az alkat, aki magával tudná ragadni a társakat. Utóbbi ráadásul inkább a szélen érzi jobban magát, semmint centerben. 

„Liam O´Reilly és Dayon Goodman is már a harmadik negyedben faultproblémákkal küszködött, a negyedikben korán ki is pontozódtak, támadásban emiatt visszaesett a potenciálunk.” 
Az amerikai légiósok szédületes energiákat mozgósítottak, hatalmas erővel küzdöttek, nem véletlenül lettek – Jamal Hunterrel együtt – csapatuk legeredményesebbjei. Ugyanakkor játékuk egyelőre még „nem fekszik” a játékvezetőknek, akik könnyebb síppal fújtak ellenük faultokat – ami abból is adódott, hogy az első európai szezonjukat kezdő, tettvágytól fűtött fiatal tengerentúliak sokszor egyedül akarták megoldani a nehezebb játékhelyzeteket is.

„A felkészülési időszakhoz képest sokat javultunk agresszivitásban, lepattanózásban, de mindenkinek, aki beszáll a pályára, annak teljes koncentrációval kell az első pillanattól játszania, nem fér bele az az egy-két hiba, amíg felveszi a ritmust.” 
A komáromiak cserepadja szerda este rövidebbnek bizonyult a lévaiakénál. A 11 pontig jutó Hlivák Daliboron kívül a többi hazai becserélt kosarastól hiányzott az a plusz, amit hozzá kellene tennie az esetleges győzelemhez – nem is annyira pontszámban, mint inkább a játékszituációk bátor felvállalásában.

„Rengeteget dolgoztunk az egész mérkőzés során, de a végén elmulasztottunk néhány olyan védekezést, ami meg van beszélve, ez pszichésen át tudja billenteni a mérleg nyelvét, főleg úgy, hogy ennyi munkát belefektetünk az egészbe.” 
Bár a komáromiak a meccs elején 11:2-re is megugrottak, és még a 37. percben is csak két pont volt a hátrányuk (78:80), nem volt meg bennük az az átütőerő, ami egy győztes csapathoz kell. Kibrusztolt hajrábeli pontjaikra a lévaiak könnyed kosarakkal feleltek, a vendégeknél Šimon Krajčovič parádézott – így az utolsó percekben már csak a konkrét végeredmény volt kérdéses, ami 83:95 lett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »