Vasúti sínen tüntetnek az afrikai migránsok a francia-olasz határnál

Több száz afrikai migráns foglalta el az északkelet-olaszországi Ventimiglia városának tengerparti szikláit, valamint a Franciaországba tartó vasúti síneket a határon történő átengedésüket követelve pénteken.

A mintegy háromszáz afrikai férfi a vöröskereszt ventimigliai táborából vonult ki a város tengerpartján sorakozó hullámtörő sziklákra. Ezt követően elfoglalták a tengerparti fenyőerdőt és a Franciaországba vezető vasúti síneket is.

Megpróbáltak felkapaszkodni a határon átkelő vonatokra, egy migráns az egyik vonat mellett futva súlyosan megsérült, kórházba szállították.

A táborok ellen tüntető és a Franciaországba történő átkelést követelő migránsokat rohamrendőrök igyekeztek terelni, eközben a migránsoknak vizet és élelmet a No Borders’ nem kormányzati szervezet aktivistái vittek. A határ francia oldalán megerősítették a határőrizetet.

Ventimiglia polgármestere a La Repubblica című olasz napilapnak úgy nyilatkozott, hogy a város a No Borders’ “túsza”, mivel a szervezet bujtatja fel a migránsokat a már mindennapossá vált tiltakozásokra, amelyek a közrendet veszélyeztetik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »